Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη λίμνη Κερκίνη

syriza
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σέρρες, 04/06/2013

Το δήμαρχο Ηράκλειας και το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης επισκέφθηκε τη Δευτέρα 3/6 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σερρών με τις βουλεύτριες Β΄Αθήνας Χαρά Καφαντάρη και Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή. Με το δήμαρχο Ηράκλειας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίστηκαν οι καταστροφικές περιβαλλοντικές αλλά και οικονομικές συνέπειες της καύσης σύμμεικτων απορριμμάτων, για την οποία ανοίγει το δρόμο ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που περιλαμβάνει μείωση του όγκου –επαναχρησιμοποίηση- διαλογή στην πηγή – ανακύκλωση – κομποστοποίηση και τέλος διαχείριση του υπολείμματος με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας, και, βεβαίως, με όλη τη διαδικασία υπό δημόσιο έλεγχο.

Κατά την επίσκεψη στο Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης παρουσιάστηκε από τον Γενικό Συντονιστή το πολυδιάστατο έργο του Φορέα, που αφορά τόσο την παρατήρηση και επιστημονική καταγραφή όσο και παρεμβάσεις προστασίας και ανάδειξης του υγροβιότοπου, ο οποίος θα μπορούσε να ελκύσει πολύ περισσότερους επισκέπτες. Ακολούθησε συζήτηση με εργαζόμενους κατά την οποία επισημάνθηκαν αφ’ ενός οι ελλείψεις σε επιστημονικό και φυλακτικό προσωπικό (το οποίο πλέον υποαμοίβεται) και αφ’ ετέρου η αναγκαιότητα να εξασφαλιστεί η λειτουργία του Φορέα και μετά το τέλος της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ το 2015. Από όλες τις πλευρές εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το αν η συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, Λίμνης Κορώνειας και Δέλτα Αξιού θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θεωρεί το περιβάλλον αναλώσιμο, αντιστέκεται στην κυβερνητική πολιτική του fast track και της αποδιοργάνωσης των μηχανισμών ελέγχου και προστασίας και καλεί τους πολίτες να μην ανεχθούν άλλες περιβαλλοντικές καταστροφές, γιατί αυτές αποτελούν καταστροφή του μέλλοντος των επόμενων γενεών.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Σερρών

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: