Συνάντηση της Χ. Καφαντάρη με τους αρτοποιούς Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων

syriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 23/04/2013

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων είχε σήμερα η βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαρά Καφαντάρη, ενόψει της προσπάθειας της κυβέρνησης να καταργήσει στην πράξη την αρτοποιητική νομοθεσία με την τροποποίηση του Νόμου 3526/2007.

Οι εκπρόσωποι των αρτοποιών εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους με το άρθρο 44 του υπό συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή σ/ν «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις», με το οποίο επιχειρείται η ουσιαστική τροποποίηση -και άρα επί της ουσίας κατάργηση- ολόκληρου του Βιοτεχνικού Αρτοποιητικού κλάδου, ενός κλάδου που αντιπροσωπεύει γύρω στους 140.000 ανθρώπους. Ταυτόχρονα, σημείωσαν τους κινδύνους που θα προκαλέσει μια τέτοια αλλαγή για τη Δημόσια Υγεία, εφόσον θα σημάνει τη με νόμο πώληση άρτου δίπλα σε πάσης φύσεως προϊόντα, χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό.

Η Χαρά Καφαντάρη επισήμανε από τη μεριά της την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο άρθρο 44, λέγοντας πως η εκ νέου τροποποίηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου (το οποίο είναι σύννομο με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης), όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τους αρτοποιούς, καθώς θα οδηγήσει στην εξαφάνιση του «φούρνου της γειτονιάς», αλλά δεν εξυπηρετεί ούτε τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα είναι σίγουροι για την ποιότητα των αρτοποιημάτων που θα καταναλώνουν. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «με την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς άρτου, πιθανόν να ανοίξει ο δρόμος για νέα διατροφικά σκάνδαλα». Κλείνοντας, η Χαρά Καφαντάρη δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα στηρίξει πολιτικά και κοινοβουλευτικά το δίκαιο αίτημα των αρτοποιών, οι οποίοι μαζί με όλους τους κλάδους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρέπει να αγωνιστούν για την ανατροπή της ανάλγητης μνημονιακής πολιτικής.

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: