Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ : ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΜΕ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

 Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 18.07.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY και στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:
« Η κατάσταση είναι δραματική με την ακρίβεια. Ο κόσμος ανησυχεί για το αύριο αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στο σήμερα. Η Ένωση Τεχνικών της ΔΕΗ έκανε λόγο για 230 χιλιάδες εντολές αποκοπής ηλεκτρικού ρεύματος για τον Ιούλιο.
Η επιδοματική πολιτική του κ. Μητσοτάκη για το  ηλεκτρικό ρεύμα (power pass) δεν είναι αρκετή. Υπολογίζουμε, ότι η επιδότηση που δόθηκε είναι 17 με 18 ευρώ κατά μέσο όρο. Από τα 4.2 εκατομμύρια νοικοκυριά, τα 1.7 εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έλαβαν καμιά ενίσχυση. 
Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργείται αλλά ουσιαστικά ενσωματώνεται στην τιμή των κυμαινόμενων τιμολογίων. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που πολύ γρήγορα στους πρώτους λογαριασμούς, πιθανόν από το φθινόπωρο, να  δουν και οι καταναλωτές. Δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί στην αγορά, κανένας έλεγχος στα καρτέλ του φυσικού αερίου.
Ο κ. Μητσοτάκης μας έδεσε χειροπόδαρα στο φυσικό αέριο. Για την ραγδαία αύξηση των τιμών, οι ευθύνες είναι της κυβέρνησης, καθώς συνέδεσε την ηλεκτρική ενέργεια με το φυσικό αέριο και το χρηματιστήριο ενέργειας.
Οι χώρες της Ιβηρικής διεκδίκησαν για το συμφέρον του λαών τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βρήκανε λύσεις. Ο κ. Μητσοτάκης μόνο ευχολόγια και λόγια μη διεκδικώντας για την ελληνική κοινωνία η οποία εισπράττει την πολιτική του με την ακρίβεια στην ενέργεια αλλά και γενικότερα.
Είχαμε και την κυρία Σίμπσον, Επίτροπο Ενέργειας στη Βουλή, που μας είπε ότι κάθε κράτος μπορεί να ακολουθήσει το δικό του σύστημα στο ενεργειακό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει το ελεύθερο στα κράτη μέλη να εφαρμόσει πολιτικές.
Η ακρίβεια δεν ξεκίνησε με την καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από πέρσι το καλοκαίρι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προειδοποιεί για αυτό το κύμα ακρίβειας. Μην τα αποδίδουμε όλα στον πόλεμο. Ο πόλεμος επιδείνωσε την κατάσταση…
Σχετικά με την ενεργειακή κρίση να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση, είχε συντάξει, το 2017, το ΕΣΕΚ (Εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα) που περιλάμβανε την σταδιακή αποδέσμευσή μας από τον λιγνίτη μέχρι το 2030 με παράλληλη ανάπτυξη των ΑΠΕ.
Έρχεται και ένα νομοσχέδιο στη Βουλή το οποίο περιλαμβάνει και τις ΑΠΕ. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο καθώς απελευθερώνονται οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι.
Ο κ. Μητσοτάκης ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ και τα golden boys της εκτός από τους υπέρογκους μισθούς παίρνουν και μετοχές. Την ίδια στιγμή ο Μακρόν, στην Γαλλία, εθνικοποιεί την αντίστοιχη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, προτάσσοντας το καλό του λαού του.
Όσον αφορά την υπόθεση Λιγνάδη, να υπενθυμίσω ότι η τοποθέτηση του κ. Λιγνάδη ως επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου ήταν επιλογή της κ. Μενδώνη. Η κυβέρνηση με fake news προσπάθησε πάλι να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ότι δήθεν ο νόμος Παρασκευόπουλος ευθύνεται για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, ενώ αποδείχτηκε ότι η αναστολή εκτέλεσης της ποινής ισχύει με νόμο από το 2010.»


Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: