Ο κ Μητσοτάκης όπως πήγε …έτσι γύρισε… από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Δεν διεκδίκησε για την Ελλάδα.

H Χαρά  Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 29.03.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό «ALERT TV» και στην εκπομπή «ALERT ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ», σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Για τον κ . Μητσοτάκη πάντα κάποιος άλλος φταίει. Πάντα οι αιτίες είναι διεθνείς. O κ. Μητσοτάκης πήγε την προηγούμενη εβδομάδα στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως πήγε έτσι γύρισε!

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έγινε πριν 1 μήνα. Τις συνέπειες του πολέμου στις τιμές, θα τις βιώσουμε από εδώ και πέρα. Οι αυξημένες τιμές της ενέργειας αλλά και των τροφίμων που βιώνουμε αυτή την στιγμή δεν είναι αυξήσεις του πολέμου, αλλά αυξήσεις της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη.

Εμείς έγκαιρα, ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχαμε προειδοποιήσει εδώ και 8 μήνες για το κύμα ακρίβειας που έρχεται. Είναι ήδη γνωστό, αλλά θα το αναφέρω ξανά, ότι έχουμε καταθέσει προτάσεις για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, έλεγχο και πάταξη της αισχροκέρδειας στην αγορά και αύξηση του κατώτερου μισθού. Πρόσφατα, ο κ. Μητσοτάκης, στη Βουλή, αναγνώρισε ότι μπορεί να υπάρχει αισχροκέρδεια και ότι θα ζητήσει στοιχεία από τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας). Η ΡΑΕ όμως πάντα δίνει στοιχεία στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εξυπηρετεί, κάποια καρτέλ στον τομέα της ενέργειας, ειδικά στον τομέα του φυσικού αερίου, τα οποία κερδοσκοπούν.

Όσον αφορά την αύξηση του κατώτερου μισθού που ζητάμε, τώρα, πρέπει να γίνει «γενναία» αύξηση του κατώτερου μισθού. Να αυξηθεί στα 800 ευρώ τώρα. Τώρα έχει ανάγκη ο κόσμος.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον Σεπτέμβρη του 2019 την βίαιη απολιγνιτοποίηση και εισήγαγε το φυσικό αέριο σε μεγάλο ποσοστό στο μείγμα ενέργειας. Η πρόσδεση της χώρας μας στο φυσικό αέριο στο μείγμα ενέργειας, που έγινε επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, έφτασε το 50% στα τέλη του έτους, ενώ η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη σήμερα είναι πιο φτηνή από το  φυσικό αέριο. Υπενθυμίζουμε, ότι το φυσικό αέριο είναι και αυτό ορυκτό καύσιμο και έχει αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν κυβέρνηση, είχε συντάξει, το 2017, το ΕΣΕΚ (Εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα) που περιλάμβανε την σταδιακή αποδέσμευσή μας από τον λιγνίτη μέχρι το 2030 και  παράλληλη ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Τρία χρόνια η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει φτωχοποιήσει το λαό. Επί ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε σκληρά μνημόνια ούτε ένα ευρώ δεν ανέβηκε η τιμή του ηλεκτρικού.

Επίσης, το επισιτιστικό ζήτημα που μπορεί να προκύψει, λόγω του ουκρανικού πολέμου, είναι προ των πυλών. Μπαίνει το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας και των επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, ώστε να δύναται η χώρα μας να ανταπεξέλθει σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που βιώνουμε τώρα.

Η ακρίβεια είναι επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αντίθετα, άλλες κυβερνήσεις σε χώρες της Ε.Ε. παρεμβαίνουν και παίρνουν μέτρα υπέρ των πολιτών. Βάζουν πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, φορολογούν τις ενεργειακές εταιρείες, καταργούν ή μειώνουν τον ΕΦΚ. Να υπογραμμίσω στο σημείο αυτό ότι και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει στα κράτη-μέλη τη δυνατότητα να προχωρήσουν ακόμη και σε εθνικοποίηση υποδομών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να  αφήσει 37 δις. στο αποθεματικό ταμείο της χώρας και για αυτό σήμερα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μπορεί και κάνει πολιτική….

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων στην διαχείριση των κρίσεων (πανδημία, ενεργειακό, ουκρανικός πόλεμος) αλλά στάθηκε και απρόθυμος να πάρει μέτρα υπέρ του λαού, όπως κάνουν άλλες χώρες στην Ευρώπη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μείνει στο «θα»…

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: