X. KAΦΑΝΤΑΡΗ: Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ «ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

H Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 14.02.2022, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Με απόφαση-βόμβα το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του ΣΕΒ και  «ξεπαγώνουν» οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα. Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπουργοποίησε τον κ. Σκέρτσο ο οποίος ήταν επικεφαλής στο ΣΕΒ όταν ο ΣΕΒ προσέφυγε στο ΣτΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εφόσον αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας θα καταργήσει τον αντεργατικό νόμο του κ. Χατζηδάκη και θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σταδιακά ιδιωτικοποιεί και τον ΕΦΚΑ, που αποτελεί μια κοινωνική υπηρεσία της πολιτείας. Μια πάγια τακτική της κυβέρνησης είναι να απαξιώνει ό,τι θέλει να ιδιωτικοποιήσει. Αυτό κάνει και με τον ΕΦΚΑ, προσλαμβάνοντας ιδιώτες με υψηλές αμοιβές, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Ο ΕΦΚΑ και το δημόσιο έχει αξιόλογο προσωπικό το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί και όχι να υποβαθμίζονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να προσλαμβάνουν ιδιώτες και managers.

Όσον αφορά στην πανδημία φτάσαμε περίπου τις 24.900 θανάτους, έναν αριθμό πολύ μεγάλο σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο χειρισμός της πανδημίας από την κυβέρνηση ήταν εντελώς αποτυχημένος και αυτό επιβεβαιώνεται από τα καθημερινά κρούσματα, αλλά και τους θανάτους λόγω covid.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση θέλει να κλείσει δημόσια νοσοκομεία, υποβαθμίζει την δημόσια υγεία, απαξιώνει την πρωτοβάθμια βαθμίδα  υγείας και μιλάει για ΣΔΙΤ στην υγεία, για υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίες θα μεταφερθούν σε ιδιώτες.

Για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λεφτά υπάρχουν για τους λίγους, για τους αρεστούς, για τα golden boys της ΔΕΗ, για στελέχη και managers του ΕΦΚΑ, για τις λίστες Πέτσα, αλλά λεφτά δεν υπάρχουν για την κοινωνία και τα προβλήματα της, όπως είναι η ακρίβεια.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα δώσει μόνο ανάσα στο κάθε νοικοκυριό (οικογενειακό, ατομικό) αλλά θα βοηθήσει και στο να κινηθεί η οικονομία.

Τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο σήμερα είναι κύρια η ακρίβεια και η ανεργία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το καλοκαίρι προειδοποιεί για αυτό το κύμα ακρίβειας συνέπεια της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού και συνέπεια της αύξησης των τιμών στα πρώτα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Υπάρχει αισχροκέρδεια στην αγορά, ενώ είναι παντελής η έλλειψη των ελεγκτικών μηχανισμών.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ακρίβεια είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα. Όμως, ενώ άλλες ευρωπαικές χώρες παίρνουν μέτρα (π.χ Γαλλία, Ισπανία) προσπαθώντας να προκρίνουν την κοινωνία, η κυβέρνηση απλά «παρακολουθεί» περιμένοντας την αγορά να αυτορρυθμιστεί από μόνη της.

Τα περιστατικά Δούκα, Λιβανού δείχνουν ποια είναι η Δεξιά, ότι η νοοτροπία της είναι το ρουσφέτι, προσωπικές εξυπηρετήσεις για την απόσπαση ψήφων. Ένα κομματικό κράτος, το οποίο χτίζεται ιδιαίτερα αυτά τα 3 χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για το λόγο αυτό μιλάμε για καθεστώς Μητσοτάκη.

Η θητεία του ΣΥΡΙΖΑ  2015-2019, έδειξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά με αξιοκρατικά κριτήρια και νομοθέτηση για την στελέχωση του δημοσίου, ακόμα και για τις θέσεις των γενικών γραμματέων στα υπουργεία.

Η αδιαφάνεια και η αναξιοκρατία ζει και βασιλεύει με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Παραβλέφθηκε μέχρι και το ΑΣΕΠ καθώς έγιναν αδιαφανείς προσλήψεις, ενώ οι απ ευθείας   αναθέσεις συνεχίζονται ».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: