Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                    28.1.2020

Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ…

O αντιδημοκρατικός κατήφορος της Ν.Δ δεν έχει τελειωμό.

Για κάθε πρόβλημα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει τη λύση: αστυνομοκρατία. Πρόβλημα στα πανεπιστήμια, η λύση είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία, πρόβλημα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η λύση είναι η αστυνομία των μεταφορών και πάει λέγοντας…

Ανίκανη η Κυβέρνηση να εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της, που σημαίνουν συντριβή της Κοινωνίας σε όλους τους τομείς, καταφεύγει στον αυταρχισμό, γεγονός που εκφράζει και  το Φόβο της.

Οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης στην Παιδεία, αποσκοπούν στην περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της και στην επίτευξη του νεοφιλελεύθερου και σκληρά ταξικά στόχου της, για την  Παιδεία δύο ταχυτήτων.

Παιδεία δύο ταχυτήτων, κατά τον κ. Μητσοτάκη σημαίνει,ότι τα Βόρεια προάστια της Αθήνας θα «βγάζουν» επιστήμονες, ενώ η Δυτική Αθήνα και άλλες φτωχές περιοχές ,ψυκτικούς…

Άλλωστε ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ το 2019 ανέφερε, «δεν μπορώ να φανταστώ  κοινωνία χωρίς ανισότητες, αυτό είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση…»

Η Κυβέρνηση, αφού εξίσωσε τα πανεπιστημιακά πτυχία με τα Κολλέγια, ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα, προκαλώντας θύελλες αντιδράσεων, ακόμη και από Επιμελητήρια, οξύνει περαιτέρω την κατάσταση. Εν μέσω πανδημίας, εισάγει νομοσχέδιο για την Παιδεία, που μεταξύ άλλων, προτείνει και την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι μαθητικοί σύλλογοι, πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, ακόμη και οι εργαζόμενοι στην ελληνική αστυνομία, στέκονται απέναντι στην αντιδημοκρατική αυτή ρύθμιση, με σοβαρά επιχειρήματα.

Η Κυβέρνηση, χρησιμοποιεί την πανδημία, ώστε να αναστείλει δημοκρατικά δικαιώματα, να περιορίσει τη Νεολαία, απειλώντας ακόμη και με πρόστιμα τους μαθητές.

Η αιφνίδια απόφαση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των εκατό ατόμων, γίνεται πριν το Παν εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με σκοπό να τρομοκρατήσει και να φοβίσει τους συμμετέχοντες.

Φοβάται τη Νεολαία  η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, για το λόγο αυτό τη στοχοποιεί…

Δεν θα τα καταφέρει όμως…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: