60 χρόνια φιλίας Ελλάδας-Κορέας

newlogosyriza_2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

16/06/2020

Χαρά Καφαντάρη: 60 χρόνια φιλίας Ελλάδας-Κορέας

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δυτικού Τομέα Αθήνας, Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κορέας, καλωσόρισε σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Πρέσβη, κ. Soosuk LIM.

Αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο στο τομέα του πολιτισμού όσο και στις εμπορικές συναλλαγές.

Το 2021 είναι η χρονιά που συμπίπτουν τα 60 χρόνια φιλίας Ελλάδας-Κορέας και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Από τη πρεσβεία της Κορέας έχουν προγραμματισθεί εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου στις οποίες θα υπάρξει ελληνική συμμετοχή, γιατί οι ανταλλαγές και οι σχέσεις συμβάλλουν στη φιλία των λαών.

Και οι δύο χώρες, επεσήμανε, αντιμετώπισαν τη πρόσφατη πανδημία του κορονοϊού αποφασιστικά, με θετικά αποτελέσματα. Ευχαρίστησε για τα μηνύματα συμπαράστασης, για τη μετάδοση εμπειρίας και την αποστολή 10.000 μασκών στη χώρα μας.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην προσδοκία συνεργασιών και επενδυτικών δράσεων π.χ. στη παρασκευή υγειονομικού υλικού, τεχνολογία, και στην ανάγκη ανάπτυξης και ενδυνάμωσης εμπορικών και πολιτιστικών ανταλλαγών.

Το Γραφείο Τύπου 

 

Σχολιάστε