Συνάντηση της ΕΕΚΕ ΥΠΕΚΑ ΣΥΡΙΖΑ με τον Σύλλογο Εργαζομένων στο ΥΠΕΚΑ

syriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΕΚΑ

 06/09/2013

Επίκαιρα ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο ΠΕΚΑ, την οργάνωση και την πολιτική του συζητήθηκαν εκτενώς σε συνάντηση που είχε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΕΚΑ η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου για το ΥΠΕΚΑ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Στη συζήτηση επισημάνθηκαν ιδιαίτερα οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και το νέο οργανόγραμμα του ΥΠΕΚΑ που προωθείται από την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε ιδιαίτερα ότι:

Η πολιτική για τη διάλυση του δημόσιου τομέα που συστηματικά προωθούν οι μνημονιακές δυνάμεις αποσκοπεί μόνο στο να δημιουργήσει συνθήκες ασύδοτης κερδοφορίας, κυρίως για το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, σε βάρος των ανθρώπων και του περιβάλλοντος και δεν εξοικονομεί πόρους ούτε εξορθολογίζει το κράτος.

Οι προοδευτικές και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο δημόσιος τομέας και ιδιαίτερα το σύστημα σχεδιασμού και η διαχείριση του περιβάλλοντος, δεν είναι δυνατόν να προωθηθούν στο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο της λιτότητας, της υφαρπαγής και της υποβάθμισης των συλλογικών αγαθών, που βίαια υλοποιείται σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους και την κοινωνία για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και το άνοιγμα νέων δρόμων. Και θα επιδιώξει ιδιαίτερα τη συνεργασία των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες και των ενεργών πολιτών, για την εφαρμογή ενός διαμετρικά αντίθετου σχεδίου, που θα βάζει στο επίκεντρο της δημόσιας πολιτικής τις ανάγκες των ανθρώπων και του περιβάλλοντος και θα αποκαταστήσει, ως προτεραιότητες και διαδικασίες, το σχεδιασμό και τη ρύθμιση με κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία στα ζητήματα της διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και της ανάπτυξης με γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της κοινωνικής συνοχής για όλους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: