Δήλωση της Χαράς Καφαντάρη για τα αποτελέσματα της σύσκεψης των Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε.

syriza

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22.06.2013

Η σύσκεψη των Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου  στο Λουξεμβούργο, λίγες μέρες μετά την (αποτυχημένη) διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που έγινε στην Βόννη.

Είναι θετική η αναγνώριση του Συμβουλίου των Υπουργών «της επείγουσας ανάγκης για την λήψη μέτρων, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να προσαρμοστεί αποτελεσματικότερα στις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Όμως δεν αρκούν τα ευχολόγια και οι διαπιστώσεις. Είναι άμεση  η ανάγκη για την λήψη επειγόντων μέτρων και ανάληψη δράσεων για την αποτροπή των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Χρειάζεται επίπονη προσπάθεια και ανάληψη πρωτοβουλιών για να πεισθούν οι απρόθυμες κυβερνήσεις να δράσουν άμεσα, αποσύροντας τις αντιρρήσεις τους και τα βέτο.

Περισσότερο από ποτέ, τώρα που τα συσσωρευμένα αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα ξεπέρασαν τα 400 ppm,  είναι ανάγκη οι κυβερνήσεις να συνεργαστούν, ώστε να γίνει πραγματικότητα η νέα συμφωνία για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Να γίνει πραγματικότητα η κατάρτιση της νέας συμφωνίας μέχρι το 2015. Η νέα συμφωνία, ακολουθώντας τις αρχές της κλιματικής ισότητας και δικαιοσύνης, πρέπει να περιλαμβάνει όλους του ρυπαντές του πλανήτη  και να είναι νομικά δεσμευτική για όλα τα μέρη.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει πιθανότητα να διασωθεί η ανθρωπότητα από την επερχόμενη κλιματική αλλαγή.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: