Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 04.04.2023, στο BLUESKY και στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

Το θέμα των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών «καίει» τα λαϊκά και μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα ο πρόεδρος μας ο Α. Τσίπρας σε μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση – έγινε ένας διάλογος με εκπροσώπους φορέων, επιμελητήρια, μεσίτες, καθηγητές πανεπιστήμιου κλπ- παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το ιδιωτικό χρέος και την πρώτη κατοικία.

Μόλις γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κυβέρνηση, στις επόμενες εκλογές, για τρεις​ μήνες με ΠΝΠ θα αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι να δημιουργηθεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Οι πιστωτές και τα funds, υποχρεωτικά, θα έρθουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και θα υπάρχει δυνατότητα προσφυγής του δανειζόμενου στα δικαστήρια, αν δεν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευση.

Επίσης, το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός Δημόσιου Πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα που θα συμβάλλει στις χρηματοδοτήσεις, σε θέματα στεγαστικής πίστης κλπ. Όλα τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθούν από τη δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει το Μάιο.

Είναι θέμα πολιτικής βούλησης η ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας από τον εφιάλτη των δανείων και των πλειστηριασμών των πρώτων κατοικιών. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει κανένα επιχείρημα για την πραγματικότητα και για το ότι ο κόσμος χάνει τα σπίτια του και μάλιστα την πρώτη κατοικία. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καμία πρώτη λαϊκή κατοικία δεν εκ πλειστηριάστηκε.

Η Ν.Δ χρωστάει πάνω από 400 εκατομμύρια στον ελληνικό λαό. Δεν είναι τυχαίο ότι με το που έγινε κυβέρνηση η ΝΔ από τους πρώτους νόμους που ψήφισε ήταν το ακαταδίωκτο τραπεζικών στελεχών. Η ΝΔ ενδιαφέρεται για  τις τράπεζες και όχι για τον ελληνικό λαό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: