Χ .Καφαντάρη: Η κυβέρνηση παρουσιάζει το άσπρο-μαύρο για την τραγωδία των Τεμπών

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 23.03.2023, στο ALERT TV και στην εκπομπή «ALERT ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ » σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

Είναι χαρακτηριστική η αναισθησία του κ. Μητσοτάκη, όταν, ανέφερε ότι θυσιάστηκαν οι 57 συνάνθρωποι μας για να γίνουν καλύτεροι οι σιδηρόδρομοι. Αυτό είναι εξοργιστικό. Ο θυμός του κόσμου δε πρόκειται να εκτονωθεί αν δεν δοθούν απαντήσεις για αυτό το τραγικό δυστύχημα. Χαρακτηριστικό της αγανάκτησης της κοινωνίας είναι οι συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση παρουσιάζει το άσπρο-μαύρο και διασπείρει ψεύδη για την τραγωδία στα Τέμπη. Χρειαζόταν η επίσκεψη του προέδρου μας  Α. Τσίπρα στη Λάρισα και η μετέπειτα live διάψευση του υφυπουργού Παπαδόπουλου από σταθμάρχες, ώστε να επιβεβαιωθεί πως το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας, το οποίο λειτουργούσε ως τον Ιούλιο του 2019, και θα απέτρεπε την τραγωδία, έχει καταστραφεί πλήρως και μέχρι σήμερα βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί. Γιατί το GSMR, που είχε πλήρως παραδοθεί και το προσωπικό εκπαιδευτεί στη χρήση του από το 2019, δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία αυτά τα τέσσερα χρόνια; Γιατί η τηλεδιοίκηση, που είχε καταστραφεί, από τον Ιούλιο του 2019 δεν επισκευάστηκε; Γιατί δεν προχώρησε η 717 σύμβαση;

Ο πρόεδρός μας Α. Τσίπρα ανέλαβε την ευθύνη για τα 4 χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα 49 χρόνια της μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την 717 σύμβαση η οποία ήταν εξαιρετικά προβληματική, και χρειάστηκε συμπληρωματική σύμβαση η οποία ήταν έτοιμη το 2019 και παραδόθηκε στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Αν τα πράγματα είχαν λειτουργήσει όπως λειτουργούσαν τον Ιούλιο του 2019, κατά μεγάλο ποσοστό, αυτό το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια. Οποιαδήποτε σύγκριση και συμψηφισμός μιας φυσικής καταστροφής με ένα δυστύχημα λόγω ανθρωπογενούς παράγοντα είναι ατυχές και ασέβεια στα θύματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κράτησε σοβαρή και υπεύθυνη στάση αναστέλλοντας όλες τις εκδηλώσεις για δύο εβδομάδες, θέτοντας υπεύθυνα τα ερωτήματα. Και εμείς,​ αλλά κυρίως η κοινωνία ζητάει απαντήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: