Χ.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Η 22α ΜΑΡΤΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 22α ΜΑΡΤΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ.

                                                                                                22/3/2023

Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτικής Αθήνας, αντιπρόεδρος επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας δήλωσε:

Η Παγκόσμια ημέρα Νερού  καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ   με σκοπό να αφυπνίσει την παγκόσμια Κοινότητα για την διατήρηση  και προστασία του φυσικού  αυτού πόρου, έχει δε χαρακτηρισθεί και ως Θεμελιώδες Ανθρώπινο Δικαίωμα.

Η φετινή Ημέρα Νερού είναι αφιερωμένη «στην επιτάχυνση αλλαγών για αντιμετώπιση της κρίσης στα νερά και την υγιεινή».

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι κυβερνήσεις πρέπει να «δουλέψουν» 4 φορές περισσότερο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος 6, των στόχων βιώσιμης Ανάπτυξης, που αφορά το Νερό. Εάν δεν θέσουμε υπό έλεγχο την παγκόσμια κρίση του νερού δεν θα μπορέσουμε να σημειώσουμε  πρόοδο στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Σήμερα στην Ν. Υόρκη, έδρα του ΟΗΕ, ξεκινά διεθνής διάσκεψη με θέμα το Νερό και με στόχο την επίτευξη παγκόσμιας συμφωνίας για το Νερό, κάτι ανάλογο με  την σύμβαση του Παρισιού για το κλίμα.

 Σημειώνουμε ότι, τα πλανητικά όρια για το νερό έχουν για πρώτη φορά παραβιασθεί στην ανθρώπινη ιστορία. Υπολογίζεται δε, ότι στο τέλος της δεκαετίας, οι ανάγκες για νερό  θα ξεπεράσουν κατά 40% τα διαθέσιμα αποθέματα.

Στην Ελλάδα όμως, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη,  με νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα, μόνον από την κυβερνητική πλειοψηφία και αντίθετα σε αποφάσεις του ΣΤΕ, φορέων και της Κοινωνίας, άνοιξε την «κερκόπορτα» ιδιωτικοποίησης του Νερού.  Δημιούργησε Ανεξάρτητη Αρχή αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) . Το νερό λοιπόν, αφήνεται στην ελεύθερη αγορά, με ότι αυτό σημαίνει.. για την ποιότητά του, την επάρκειά του και βέβαια την τιμή του…

Όμως, η δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση που έρχεται… θα ακυρώσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Το Νερό δημόσιο αγαθό, προσβάσιμο σε όλους». 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: