ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ :»Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων διασύρει την Πατρίδα μας διεθνώς»

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 07.11.2022, στο KONTRA CHANNEL και στην εκπομπή «KONTRA NEWS 9:30» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

  • Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του βρίσκονται σε πανικό σχετικά με το θέμα των παρακολούθησεων και τις νέες αποκαλύψεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδας,  για άλλες 33 παρακολουθήσεις από το predator. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από την PEGA.  Προκύπτουν θέματα δημοκρατίας.
  • Αυτές οι αποκαλύψεις έφεραν την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ντογιάκου, ο οποίος έδωσε παραγγελία να κληθεί σε κατάθεση ο εκδότης της εφημερίδας. Ο ίδιος ο εκδότης σκόπευε να ζητήσει συνάντηση με τον κ. Ντογιάκο, ώστε  να θέσει θέματα που προκύπτουν από την έρευνα.
  • Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, η κυβέρνηση δεν δέχτηκε την πρόταση της αντιπολίτευσης να κληθούν συγκεκριμένα άτομα όπως ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Δημητριάδης. Βέβαια, και όσοι κλήθηκαν οχυρώθηκαν πίσω από το απόρρητο.  Δεν έχουμε συγκεκριμένα αποτέλεσματα από την εξεταστική ούτε αποσαφηνίστηκαν ερωτήματα.
  • Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κουκουλώσει αυτήν την δυσώδη υπόθεση, αλλά πιστεύω ότι σύντομα  θα πέσει άπλετο φως. Πρέπει, η εν λόγω υπόθεση να διερευνηθεί σε ανώτατο επίπεδο δικαστικής εξουσίας.
  • Η χώρα μας έχει διασυρθεί  από την υπόθεση των υποκλοπών από δημοσιεύματα διεθνούς τύπου όπως Le Monde, Le figaro κλπ, καθώς και συγκροτημάτων στην Ελλάδα(ΝΕΑ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) , που δεν είναι γενικώς φίλα προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
  • Πρέπει να διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου στην πολιτική και στους πολιτικούς. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπαθεί να συσκοτίσει την κατάσταση και να λειτουργήσει συμψηφιστικά, αλλά δεν το πετυχαίνει γιατί υπάρχουν συνεχώς εξελίξεις και νέα στοιχεία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: