Χαρά Καφαντάρη: Πρωταθλήτρια σε όλους τους αρνητικούς δείκτες η Ελλάδα, με κυβέρνηση Μητσοτάκη

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 23.10.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕGA TV και στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

• Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια σε αρνητικούς δείκτες στην Ευρώπη. Η πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, της φτώχειας και της πανδημίας είναι αναποτελεσματική.

• Η ίδια η ΡΑΕ αναφέρει αύξηση των τιμών 57% τον μήνα Σεπτέμβριο, με τον νέο τρόπο υπολογισμού και με τη δήθεν κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

• Ο ίδιος ο κ. Σκρέκας είπε σε επιτροπή στη Βουλή ότι τα υπερεσόδα των εταιρειών παραγωγής και παροχής ενέργειας θα ανακτηθούν τον επόμενο μήνα, θα… Το αφήγημα της κυβέρνησης για την φορολόγηση του 90% των υπερεσόδων δεν ισχύει.

• Από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρότει​νε μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, έλεγχο της αγοράς και πάταξη της αισχροκέρδειας  των παρόχων ενέργειας.

• Παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις αλλά κυρίως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία δείχνουν την δυσαρέσκεια του κόσμου ως προς τις πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της ακρίβειας κλπ.

• Η χώρα μας χρειάζεται πολιτική αλλαγή και μια κυβέρνηση συνεργασίας που πλέον είναι συνήθης πρακτική στις χώρες της Ευρώπης.

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: