Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ :ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ H ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΝΕΤΟΙΜΗ, ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ  ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17.10.2022

Η  Χ. Καφαντάρη, βουλευτής δυτικής Αθήνας, αναπλ. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και αντιπρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, δήλωσε:

Μία ακόμη φυσική καταστροφή έλαβε χώρα πρόσφατα,  στην  Αγ. Πελαγία της Κρήτης. Μια προαναγγελθείσα κακοκαιρία έφερε δυστυχώς αυτό το δυσμενές αποτέλεσμα, ενώ είχαμε και δύο θύματα.

Δυστυχώς τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα για το «επιτελικό» κράτος και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η Κλιματική Αλλαγή δείχνει πλέον τα «δόντια» της, όλο και πιο συχνά. Δηλώσεις, εξαγγελίες και επιστημονικά συνέδρια, δεν αρκούν. Απαιτούνται συστηματικές πολιτικές ΠΡΟΛΗΨΗΣ, συντονισμός αρμόδιων υπουργείων και φορέων, έργα υποδομών -αντιπλημμυρικά, ανάλογα των σύγχρονων δεδομένων και αναγκών.

Όταν η διεθνής Κοινότητα υπό τον ΟΗΕ «αφιερώνει» την φετινή COP 27( θα γίνει στην Αίγυπτο το Νοέμβρη), στη προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και τις απαιτούμενες πολιτικές, στην Ελλάδα τι γίνεται με τα σχέδια προσαρμογής? Τι έργα γίνονται στις ευάλωτες περιοχές, πόσο θωρακισμένες κλιματικά είναι οι ακτογραμμές της Πατρίδας μας, οι οποίες  χαρακτηρίζονται από  έντονη τρωτότητα?

Σημειώνουμε  δε, ότι το  πολυδιαφημιζόμενο 112 δεν λειτούργησε εν προκειμένω.

Η Πολιτεία  οφείλει με την κήρυξη της περιοχής σε «κατάσταση έκτακτής ανάγκης» να προχωρήσει άμεσα σε πολιτικές  ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ( βασικό στάδιο  της Πολιτικής Προστασίας), να στηρίξει τους πληγέντες  και να προχωρήσει άμεσα στα απαιτούμενα έργα υποδομών.

Να θωρακίσουμε επιτέλους την Πατρίδα μας και τον παράκτιο χώρο μας απέναντι στους κινδύνους, που συνεπάγεται η Κλιματική Αλλαγή . Δεν δικαιολογούνται πλέον καθυστερήσεις.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: