Χαρά Καφαντάρη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε τρία χρόνια να πατάξει την ανομία…Αλλά?

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 30.09.2022, στον ραδιοφωνικό σταθμό ELLADA FM σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είναι προκλητικό ο κ. Θεοδωρικάκος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τα γεγονότα στην πανεπιστημιούπολη και γενικότερα όλο το κλίμα βίας από την πλευρά της αστυνομίας, η οποία βέβαια ακολουθεί εντολές. Τρία χρόνια κυβερνάνε, τρία χρόνια γνώριζαν και τρία χρόνια δεν έλυσαν τα ζητήματα αυτά. Δεν είναι τυχαίο ότι η εξάρθρωση των τριών εγκληματικών οργανώσεων στην πανεπιστημιούπολη έγινε αυτή τη χρονική στιγμή…

Επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ 2015-2019 προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις σε τέτοια θέματα ενώ έγιναν και επιχειρήσεις της αστυνομίας ώστε να λυθούν ζητήματα ανομίας καθώς το καθεστώς της ανομίας ειδικά μέσα στα Πανεπιστήμια κανείς δεν το δέχεται. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος στα Πανεπιστήμια αλλά όχι με τη λογική του τρόμου και πάταξης και με τη λογική της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Μη δυσφημούμε τα ελληνικά Πανεπιστήμια, που το έργο τους είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και οι απόφοιτοι διαπρέπουν.

Πρυτάνεις, διδάσκοντες, φοιτητές είναι αρνητικοί στο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας .

Η πανεπιστημιακή κοινότητα μπορεί να λύνει τα προβλήματά της μόνη της, καθώς υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο.  Όπου υπάρχει ανομία και παρανομία η αστυνομία πρέπει να παίζει τον ρόλο της ώστε να πατάσσονται αυτά τα φαινόμενα, αλλά όχι να εστιάζουμε μόνο στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Το Πανεπιστήμιο είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Δεν μπορούμε να απομονώνουμε την ανομία και την ανασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Υπάρχει εγκληματικότητα γενικά, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν αστυνομικά τμήματα, ειδικά στην Δυτική Αθήνα, που δεν έχουν προσωπικό και δεν βγάζουν καν περιπολίες. Εκεί πρέπει να στραφεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ώστε να νιώθει ασφάλεια ο κόσμος.»

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: