X. Καφαντάρη : Απαντήσεις για τις «Επισυνδέσεις» τώρα. Όχι στους συμψηφισμούς…

Απαντήσεις για τις «Επισυνδέσεις» τώρα. Όχι στους συμψηφισμούς…

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 24.08.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό ALERT TV και στην εκπομπή «ALERT ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, υφίσταται ένα σοβαρό θέμα δημοκρατίας, το σοβαρό θέμα των επισυνδέσεων, είτε νόμιμες είτε παράνομες. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι παρακολούθησεις είναι νόμιμες αλλά αν το γνώριζε δεν θα το επέτρεπε. Θα επενέβαινε δηλαδή σε κάτι νόμιμο…; Πολλές οι αντιφάσεις…
Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει γιατί έγιναν αυτές οι επισυνδέσεις, αν υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί που παρακολουθούνται και τι γίνεται με το λογισμικό predator. Δεν υπάρχει άπλετος πολιτικός χρόνος να εξετάζουμε, πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να απολογηθεί και να δώσει απαντήσεις.
Είναι ένα κυβερνητικό παρακράτος που την καθοδήγηση την έχει ο κ. Μητσοτάκης. Έβαλε δικό του άνθρωπο επικεφαλής της ΕΥΠ, ο οποίος δεν είχε τα ανάλογα προσόντα. Επειδή τα προσόντα του επικεφαλής δεν ταίριαζαν σε συγκεκριμένο άτομο (κ. Κοντολέων) άλλαξαν με τροπολογία τα προσόντα ώστε να μην απαιτείται πτυχίο.
Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Μητσοτάκη, το 2019, η ΕΥΠ υπάγεται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ουσιαστικά επικεφαλής της ΕΥΠ είναι ο κ. Μητσοτάκης. Δεν γίνεται να υποστηρίζει ότι είχε άγνοια για το τι γινόταν…
Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έγκαιρα ζητήσαμε να γίνει Ολομέλεια της Βουλής. Ζητήσαμε την σύγκληση επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Συμφωνούμε με το αίτημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ο κ. Μητσοτάκης όμως το καθυστερεί…
Η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι μια τακτική συγκεκριμένων σταδίων. Ξεκινάει με την άρνηση ότι δεν ισχύει τίποτα, συνεχίζει με την διασπορά fake news, και τέλος προσπαθεί να κάνει συμψηφισμούς. Αυτό έγινε και στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, αυτό έγινε και στο πρόσφατο περιστατικό με τους πρόσφυγες στον Έβρο.
Μην ξεχνάμε όμως και τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου κ.Κουκάκη, ο οποίος μόλις ζήτησε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κάποια στοιχεία, η κυβέρνηση έσπευσε να περάσει τροπολογία για να μην μπορεί να ενημερώνεται ο θιγόμενος.
Αμαυρώνεται η χώρας μας διεθνώς. Εκτός από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλάνε δυσμενώς για την κατάσταση στη χώρα μας, η ίδια η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έκανε ειδική μνεία για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με αφορμή την τηλεφωνική παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Αυτό τον διεθνή διασυρμό δεν τον αντέχει ο ελληνικός λαός.
Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί και να διενεργηθούν εκλογές, ο ελληνικός λαός να τοποθετηθεί και να ανοίξει ένα δρόμο σε μια δημοκρατική προοδευτική λύση.
Σχετικά με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, ο κ. Μητσοτάκης προστατεύει καρτέλ φυσικού αερίου, δίνει 1.9 δις στους καταναλωτές, στους οικιακούς, στις επιχειρήσεις κλπ, αλλά δεν ακουμπάει την αισχροκέρδεια των τεσσάρων, πέντε που μέσα στην ενεργειακή κρίση θησαυρίζουν.
Ο κ. Μητσοτάκης μας έδεσε χειροπόδαρα στο φυσικό αέριο. Για την ραγδαία αύξηση των τιμών, οι ευθύνες είναι της κυβέρνησης, καθώς συνέδεσε την ηλεκτρική ενέργεια με το φυσικό αέριο και το χρηματιστήριο ενέργειας. Ο κόσμος υποφέρει.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη προσπαθεί να κρύψει τα υπερκέρδη του καρτέλ ενέργειας με επιδοτήσεις από τα λεφτά των πολιτών. Δεν δέχτηκε η κυβέρνηση να μειώσει το ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, μέτρα που έχουν γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αντιθέτως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ και δημιούργησε θέσεις εργασίας για τα golden boys της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με το σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα ΕΣΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ, περιλάμβανε σταδιακή απεξάρτηση από τον λιγνίτη μέχρι το 2030 και παράλληλη ανάπτυξη των ΑΠΕ.»
Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: