Να τοποθετηθεί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για τις παρακολουθήσεις


H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 03.08.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA CHANNEL και στην εκπομπή «KONTRA NEWS10» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Ως προς την πανδημία στην χώρα μας, είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη ανά εκατομμύριο σε θανάτους από covid, όμως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποφάσισε η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας να γίνει εβδομαδιαία και δεν παίρνει μέτρα θωράκισης της Δημόσιας Υγείας.
Μέσα στην πανδημία τα νοσοκομεία μας έγιναν μονοθεματικά με αποτέλεσμα άτομα με χρόνια νοσήματα ( π.χ. καρκίνος, καρδιοπάθειες) να φοβούνται να πλησιάζουν τα νοσοκομεία και έτσι να χειροτερεύει η υγεία τους. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μιλάει για ιδιωτικοποίηση της υγείας και ΣΔΙΤ.
Σχετικά με το πρόσφατο ζήτημα παρακολούθησης κινητού του κ. Ανδρουλάκη να τονίσω ότι πρέπει να διερευνηθεί το ζήτημα καθώς είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την δημοκρατία. Ο κ. Κοντολέων, επικεφαλής της ΕΥΠ παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσαν το κινητό του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι έκθετη, πρέπει να αναλάβει ευθύνες.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΥΠ, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Μητσοτάκη υπάγεται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ουσιαστικά επικεφαλής της ΕΥΠ είναι ο κ. Μητσοτάκης.
Επειδή τα προσόντα του επικεφαλής δεν ταίριαζαν σε συγκεκριμένο άτομο (κ. Κοντολέων) άλλαξαν με τροπολογία τα προσόντα ώστε να μην απαιτείται πτυχίο.Πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα…
Η ακρίβεια που ζούμε είναι ακρίβεια Μητσοτάκη. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εδώ και ένα χρόνο μιλάμε για τα θέματα τα ενεργειακά και για κρίση ακρίβειας. Δεν μας άκουγε ο κ. Μητσοτάκης. Φυσικά ο πόλεμος επιδείνωσε την κατάσταση. Δεν είναι μόνο τα φυσικά πρόσωπα αλλά και οι μικρές επιχειρήσεις που μαστίζονται από την ακρίβεια.
Πέρασε πολύς καιρός για να παραδεχτεί ο κ. Μητσοτάκης ότι υπάρχουν αυξήσεις και υπερκέρδη.
Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργείται αλλά ουσιαστικά ενσωματώνεται στην τιμή των κυμαινόμενων τιμολογίων και οι λογαριασμοί που θα δουν τώρα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα είναι αυξημένοι.
Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προβάλλουν παραπλανητικές διαφημίσεις για «μειώσεις και εκπτώσεις» ενώ πρόκειται για κρατικές επιχορηγήσεις . Η ΡΑΕ προειδοποίησε ότι αν δεν ανακληθούν οι παραπλανητικές διαφημίσεις από προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, θα ανακοινώσει ονόματα.
Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη στην ακρίβεια και στο ενεργειακό αντί να λύνει το πρόβλημα το δυσκολεύει. Κάποιοι θησαυρίζουν ενώ ο κόσμος και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδες ανάγκες τους.
Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: