ΕΝΑ ΒΑΘΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 03.08.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «NEWSROOM» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:
« Σχετικά με τις γυναικοκτονίες των τελευταίων ημερών, χρειάζεται εγρήγορση κοινωνική πολιτική και κυβερνητική. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πρέπει να λάβει μέτρα. Το πρώτο εξάμηνο 2022 είχαμε 12 γυναικοκτονίες ενώ το 2021 έκλεισε γύρω στις 18 γυναικοκτονίες. Αριθμοί-καμπανάκια που η κυβέρνηση αγνοεί…
Ο ΟΗΕ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εισάγει τον όρο «γυναικοκτονία» στον ποινικό τους κώδικα. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θέλει να αποδομήσει τον όρο της γυναικοκτονίας. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επανακαταθέσαμε τροπολογία ώστε να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία στον ποινικό κώδικα. Η συντηρητική παράταξη της δεξιάς ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών έχει μια ιδεοληπτική αντίληψη.
Χρειάζεται ενίσχυση των δομών, επιπλέον ξενώνες, κέντρα κακοποιημένων γυναικών ,ενώ τα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία ιδρύθηκαν επί Ο. Γεροβασίλη το 2018, είναι στελεχωμένα μόνο από αστυνομικούς, ενώ έπρεπε να είναι και ειδικοί επιστήμονες.
Με σοβαρότητα και όχι ευχολόγια πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Η σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που αφορά το θέμα βίας κατά των γυναικών η οποία κυρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ έχει μια σειρά ρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες. Γενικότητες και ευχολόγια δεν χωράνε γιατί φτάσαμε στο απροχώρητο…
Σχετικά με την ακρίβεια, από την κυβέρνηση και από τον κ. Μητσοτάκη ακούμε μόνο «θα». Στην Ευρωζώνη έχουμε 39% ενεργειακό πληθωρισμό ενώ στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 61%. Η ακρίβεια που βιώνουμε είναι ακρίβεια Μητσοτάκη.
Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας προβάλλουν παραπλανητικές διαφημίσεις για «μειώσεις και εκπτώσεις» ενώ πρόκειται για κρατικές επιχορηγήσεις . Η ΡΑΕ προειδοποίησε ότι αν μέχρι αύριο δεν ανακληθούν οι παραπλανητικές διαφημίσεις από προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, θα ανακοινώσει ονόματα. Ο καθένας δηλαδή κάνει ό,τι θέλει. Αισχροκερδούν εταιρείες ενώ τα φυσικά πρόσωπα αλλά και οι μικρές επιχειρήσεις μαστίζονται από την ακρίβεια. Το αναφέρει και πρόσφατη μελέτη της ΓΣΕΒΕΕ. Έχει αυξηθεί το κόστος της ενέργειας κατά 86%. Ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του προστατεύει συγκεκριμένους παραγωγούς φυσικής ενέργειας οι οποίοι κερδοσκοπούν.
Πρέπει να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και τον ΦΠΑ σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά έκανε απευθείας αναθέσεις 7.5 δις…
Από τις 750 χιλιάδες επιχειρήσεις πάνω από 35 με 40 χιλιάδες δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι εστιασμένο περισσότερο σε μεγάλες επιχειρήσεις παρά στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της χώρας μας.»
Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: