Καίγεται το δάσος της Δαδιάς και η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο, που περιορίζει δραματικά την Προστασία περιοχών NATURA!!!

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 22.07.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24 και στην εκπομπή «TONIGHT» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Aπό το Νοέμβρη του 2021 η Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της ενεργειακής κρίσης, έχει δώσει το ελεύθερο στα κράτη μέλη να εφαρμόσουν πολιτικές, να φορολογήσουν κέρδη, μέχρι και να προχωρήσουν σε κρατικοποίηση υποδομών. Είχαμε και την κα Σίμπσον, Επίτροπο Ενέργειας της Ε,Ε. στην επιτροπή Παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, που μας είπε ότι κάθε κράτος μπορεί να ακολουθήσει το δικό του σύστημα στο ενεργειακό.
Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε, μετά από καιρό να παραδεχτεί στη Βουλή ότι υπάρχουν υπερκέρδη, υπερέσοδα, όπως τα χαρακτήρισε. Μέχρι και η ΡΑΕ και ο επικεφαλής της έκανε κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει και που έχει ειδικούς επιστήμονες στον τομέα της ενέργειας. Η ΡΑΕ επίσημα δεν μας έχει δώσει ακόμα ακριβή στοιχεία για τα υπερκέρδη. Η μελέτη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έδειξε 2.2 δις υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας. Μια μελέτη έγκυρη που έχει να κάνει με αριθμητικά αποτελέσματα και όχι εκτιμήσεις. Βασίζεται σε αναρτημένα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, στα οποία ο καθένας μπορεί να ανατρέξει.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν υπέρογκοι λογαριασμοί και συμπολίτες μας στερούνται το αγαθό της ενέργειας. Η ένωση των τεχνικών της ΔΕΗ έκανε λόγο για 230 χιλιάδες εντολές αποκοπής ηλεκτρικού ρεύματος για τον Ιούλιο του 2022. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τον Μάιο, είχε καταθέσει τροπολογία για μη αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, όσο καιρό διαρκεί αυτή η κρίση, η οποία δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Ενώ χτες καταθέσαμε αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της χώρας μας.
Να υπενθυμίσω ότι επί ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μνημόνια δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ το ηλεκτρικό ρεύμα. Άν ήθελε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα είχε μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέσαμε ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη με την οποία ζητούσαμε πλήρη στοιχεία για το τι έλεγχοι γίνονται στον τομέα των καυσίμων, των πρατηρίων, καθώς και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί. Η απάντηση ήταν ένας τριψήφιος αριθμός ελέγχων από τις 4000 πρατήρια. Χρειάζεται ισχυρός ελεγκτικός μηχανισμός σε όλους τους τομείς.
Σχετικά με τις πυρκαγιές να υπογραμμίσω ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Παρά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη δεν πήρε μαθήματα, δημιούργησε το νέο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για επικοινωνιακούς λόγους. Ένα υπουργείο «άδειο πουκάμισο», χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς σαφές νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς μόνιμο προσωπικό, το οποίο Υπουργείο λειτουργεί με νόμους από το 2003, καθώς ο νόμος του κ. Χαρδαλιά είναι σε αναστολή με ΠΝΠ. Επίσης οι διαγωνισμοί του ΤΑΙΠΕΔ, για καθαρισμούς περιαστικών δασών, γίνονται με ανάθεση από ΥΠΕΝ, ενώ οι συμφωνίες -παραγγελίες εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης γίνονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Προτεραιότητα πάντα είναι η ανθρώπινη ζωή, αλλά δεν γίνεται να ξεχνάμε τον δασικό μας πλούτο και τις περιουσίες. Μέχρι χθες πραγματοποιήθηκαν 251 αυτοψίες, 121 σπίτια δεν μπορούν να κατοικηθούν. Αυτή τη στιγμή οι κενές οργανικές θέσεις του πυροσβεστικού σώματος είναι περίπου 3600. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μέσα σε μνημόνια μονιμοποιήθηκαν γύρω στους 2.200 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης. Οι δασικές υπηρεσίες επίσης είναι πλήρως αποψιλωμένες από προσωπικό εδώ και δεκαετία.
Ενώ καίγεται το δάσος της Δαδιάς, που είναι μία από τις πρώτες περιοχές natura στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταθέτει ένα αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο που περιορίζει την προστασία των περιοχών natura, εισαγάγει χρήσεις οι οποίες δεν είναι με τις συμβατές με τις προστατευόμενες περιοχές , δίνοντας έτσι ένα χαριστικό χτύπημα στις περιοχές προστασίας της Φύσης της Πατρίδας μας, που χαρακτηρίζεται από σημαντική βιοποικιλότητα.»
Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: