Χαρά Καφαντάρη: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Β.Ε.Α

(Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14.6.2022

Χαρά Καφαντάρη: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Β.Ε.Α.

(Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας)

Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτικής Αθήνας  ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας αποτελούμενη από τους κ. κ.Παύλο  Ραβάνη (Πρόεδρο Β.Ε.Α.), Κωνσταντίνο Δαμίγο (  Ά Αντιπρόεδρο Β.Ε.Α.),Ιωάννη Μάνο (Γ. Γραμματέα Β.Ε.Α.)Χρήστο  Αποστολόπουλο (Πρόεδρο Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων) και κα Παρασκευή  Γιοβανοπούλου (Διευθύντρια Βιοτεχνίας και Ανάπτυξης  Β.Ε.Α.).

Η συνάντηση έγινε με αφορμή τη μελλοντική καθιέρωση του προωθούμενου συστήματος επισήμανσης τροφίμων nutri –score και τις σοβαρές επιπτώσεις του προτεινόμενου συστήματος σήμανσης ,στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των κλάδων διατροφής και κύρια της Μεσογειακής διατροφής.

Παρά τη σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής από το αρμόδιο υπουργείο τον Απρίλιο του 2021 και τη δέσμευση για έγκαιρη έκδοση πορίσματος, ως σήμερα δεν έχει διατυπωθεί πόρισμα, η θέση για τη στρατηγική της χώρας μας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν και τα ιδιαίτερα προβλήματα των μικρομεσαίων, βιοτεχνικών επιχειρήσεων, όσον αφορά στο κόστος ενέργειας, στην αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και στην ανάγκη  παραγωγικής ανασυγκρότησης  στο Πρωτογενή Τομέα και στη Μεταποίηση.

Γραφείο Τύπου 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: