Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να πάρει μέτρα για την ακρίβεια και «κρύβεται»πίσω από τον πόλεμο

Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να πάρει μέτρα για την ακρίβεια και «κρύβεται»πίσω από τον πόλεμο

H Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 28.03.2022, στον ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH 99.4», στην εκπομπή «Άναψε Φλας», σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

« Παρατηρούμε, ότι μέσα σε όλα τα άλλα θέματα που μας απασχολούν όπως, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ακρίβεια και τα ενεργειακά θέματα, η πανδημία επιμένει και οι ίδιοι οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση.

Να επισημάνω για άλλη μια φορά, ότι εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει τώρα, και να νικήσει η διπλωματία.

Για δεύτερη φορά, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία. Η Τουρκία όχι μόνο δεν είναι απομονωμένη, αλλά ασκεί εξωτερική πολιτική και έχει παρουσία. Η Ελλάδα έπρεπε να είναι ήδη πρωταγωνίστρια σε πανευρωπαϊκές πρωτοβουλίες διευθέτησης της πολεμικής σύρραξης με τη λογική της ειρήνευσης. Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε επιθετικό αμυντικό υλικό στην Ουκρανία. Έστειλε πολεμοφόδια, κάτι το οποίο δημοσκοπικά, αρκετά μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού καταδικάζει.

Έχουμε μια γεωπολιτική αλλαγή και δημιουργούνται νέες ισορροπίες σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η χώρα μας πρέπει να συμβάλλει στο διπλωματικό πεδίο και στην ειρήνευση, ενώ οι κυρώσεις προς την Ρωσία πρέπει να είναι στοχευμένες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων. Δεν υπάρχει ενιαία αμυντική πολιτική, δεν έχουν προχωρήσει πολιτικές ενοποίησης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση  εξαιρεί την ενέργεια από τις κυρώσεις, ενώ η ενέργεια αναδεικνύεται, από την κρίση στην Ουκρανία, ένας κυρίαρχος τομέας καθώς ο ενεργειακός εφοδιασμός της Ευρώπης, που εξαρτάται κατά μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο από την Ρωσία και την Ουκρανία, είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Επίσης το επισιτιστικό ζήτημα που μπορεί να προκύψει, είναι προ των πυλών.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη «κρύβεται» πίσω από τον πόλεμο για την ακρίβεια και την κρίση της ενέργειας. Όμως, οι αυξημένες τιμές ενέργειας που βιώνει αυτή την στιγμή η ελληνική κοινωνία είναι αυξήσεις του κ. Μητσοτάκη. Οι αυξήσεις από τον πόλεμο, θα φανούν από εδώ και πέρα. Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είχαμε προειδοποιήσει καταθέτοντας και συγκεκριμένο πακέτο από προτάσεις όπως την πάταξη της αισχροκέρδειας και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. «Θησαυρίζουν» μεγάλοι πάροχοι ενέργειας.

Τέλος, όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, παρατηρούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που είναι πολύ σημαντικά τα οποία δείχνουν δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησης. Η αποδοχή του Α. Τσίπρα από τον κόσμο είναι μεγάλη, όπως είδαμε και πρόσφατα στην περιοδεία του στην αγορά του Αιγάλεω. Σταδιακά, η κοινωνία συνειδητοποιεί την ανάγκη πολιτικής αλλαγής.

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Δεν είναι μόνο να φύγει κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ή μια δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση που εμείς ζητάμε με απλή αναλογική, είναι και οι ανάγκες της πατρίδας οι οποίες απαιτούν ότι αυτή η καταστροφική κυβέρνηση πρέπει να φύγει».

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: