Χ. Καφαντάρη: Η κυβέρνηση στον τομέα της ενέργειας λειτουργεί υπέρ των λίγων

Η Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής Δυτ. Αθήνας, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ο. του ΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 23.02.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό «BLUE SKY TV» και στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αναμφισβήτητα, η ακρίβεια και η ενέργεια είναι ένα διεθνές ζήτημα όμως υπάρχουν λύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τρεις φορές κατέθεσε τροπολογία για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξή της η Χ. Καφαντάρη, βουλευτής Δ. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από το καλοκαίρι προειδοποιεί για αυτό το κύμα ακρίβειας. Για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πάντα φταίει κάποιος άλλος. Πάντα οι αιτίες είναι διεθνείς.

Στη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί για την κάλυψη του 80% των αυξήσεων στο ηλεκτρικό. Παρόλα αυτά η ενίσχυση που δίνεται από την κυβέρνηση είναι πενιχρή με αποτέλεσμα επιχειρήσεις να κλείνουν και νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς.

Μέσα στην πανδημία, στην ακρίβεια και στην άνοδο των τιμών της ενέργειας η κυβέρνηση Μητσοτάκη ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ, δίνοντας δε υπέρογκους μισθούς στα golden boys ενώ την ίδια στιγμή νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Αναμφισβήτητα, η ακρίβεια και η ενέργεια είναι ένα διεθνές ζήτημα όμως υπάρχουν λύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τρεις φορές κατέθεσε τροπολογία για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η πρόταση αυτή είναι μια πρόταση κοινής λογικής που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες παίρνουν μέτρα (π.χ Γαλλία, Ισπανία) προσπαθώντας να προκρίνουν την κοινωνία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον τομέα της ενέργειας λειτουργεί υπέρ των λίγων, υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Ιδιώτες στον τομέα της ενέργειας δεν αποδίδουν στην πολιτεία και κατ’ επέκταση και στους δήμους αυτά τα οποία οφείλουν από τέλη.

Η κρίση στην Ουκρανία και οι γεωπολιτικές εξελίξεις δημιουργούν επιπλέον προβλήματα για τη χώρα μας καθώς ο κ. Μητσοτάκης έδεσε τη χώρα στο άρμα του φυσικού αερίου. Στο ενεργειακό μείγμα το φυσικό αέριο καταλαμβάνει ένα μεγάλο ποσοστό. Είμαστε εξαρτημένοι λοιπόν από το φυσικό αέριο. Πρέπει να γίνουν συμβόλαια με τρίτες χώρες, να λειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες.

Η κλιματική αλλαγή και η αντιμετώπισή της θέλει συγκεκριμένο σχεδιασμό. Θέλει απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσα από ένα χωροταξικό σχεδιασμό.

Επειδή αυτό που απασχολεί τον κάθε Έλληνα είναι η ακρίβεια, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ζητήσαμε να γίνει συζήτηση στην επιτροπή με θέμα την ακραία ακρίβεια στο ρεύμα και μέτρα βιωσιμότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σχετικά με το ηχητικό Βγενόπουλου έχω να πω ότι όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται στα δύσκολα, «ξεθάβει» παλιές δικαστικές υποθέσεις οι οποίες έχουν ερευνηθεί και έχουν αρχειοθετηθεί. Ο κ. Μητσοτάκης είναι σε πολύ δύσκολη θέση και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: