Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΑΦΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΔΕΝ ΦΕΙΔΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22.02.2022

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΑΦΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΔΕΝ ΦΕΙΔΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε τοποθέτησή της σήμερα (22.02.2022) στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος με θέμα: “Eνημέρωση επί θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας”, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

·         Στο σημαντικό ρόλο του πυροσβεστικού σώματος, ενός σώματος ασφαλείας που αγκαλιάζει η κοινωνία.

·         Η πρόσφατη απόφαση για δημιουργία «δασοκομμάντος» ενισχύει τη μη ομογενειοποίηση του πυροσβεστικού σώματος. Υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά ως προς την αποτελεσματικότητα του.

·         Το νέο υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας. Υπουργείο που δημιουργήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους και όχι ουσιαστικούς. Υπουργείο χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς σαφές νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς προσωπικό, δεν φείδεται μεγάλων εξαγγελιών.

·         Ο εθνικός διάλογος που εξήγγειλε ο νέος υπουργός για την πολιτική προστασία ΔΕΝ γίνεται από μηδενική βάση. Υπάρχει σχέδιο νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, μνημόνιο συνεργασίας δασικών υπηρεσιών και πυροσβεστικού σώματος και κυρίως εθνικό σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή από το 2016 (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ).

·         Υπάρχει υποτίμηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας (πανεπιστήμια, ιδρύματα κλπ.) που ο ρόλος τους είναι καθοριστικός στην πρόληψη και διαχείριση των κρίσεων στη εποχή της κλιματικής αλλαγής.

·         Οι διεθνείς συνεργασίες και η διπλωματία της πολιτικής προστασίας είναι σημαντικός παράγων πέραν της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών αλλά και της συνεργασίας των κρατών για ένα καλύτερο μέλλον.

·         Δεν αρκούν οι εξαγγελίες για το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, η αντιπυρική ξεκινάει σε δυο μήνες και η πολιτεία οφείλει να είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα.

 Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: