Ο κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΔΟΜΗ, ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ…!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                             14.02.2022

Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ : Ο κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΔΟΜΗ, ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ…!

Η Χαρά  Καφαντάρη βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. και αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής δήλωσε:

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έδωσε πρόσφατα συνέντευξη. Μια συνέντευξη, που υποτίθεται θα παρουσίαζε το όραμα του υπουργείου για το μέλλον της Πολιτικής Προστασίας. Όμως, η συνέντευξη αυτή απέδειξε ότι το όραμα του κ. υπουργού δεν οδηγεί στο Μέλλον, αλλά προσπαθεί να επαναφέρει, δήθεν με μοντέρνο ευρωπαϊκό περιτύλιγμα, πρακτικές του παρελθόντος, όπως:

Ο κος υπουργός φέρεται να ισχυρίστηκε ότι, «χρειάζεται ένας ένστολος για να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις …». Η Πολιτική Προστασία   όμως είναι πολιτική υπηρεσία.    Στην Ελλάδα, έχει σαν κύριο επιχειρησιακό βραχίονα το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο εκτελεί ορθά τον ρόλο του. Ας μην του αναθέσουμε  άλλους ρόλους!     Υπενθυμίζουμε ότι, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος έχουν πληρώσει  ακριβά «ενστόλους που παίρνουν αποφάσεις» σε πολιτικά θέματα.

Αναφέρθηκε ο κ. υπουργός   στην Ασφάλιση κατοικιών και κτιρίων έναντι θεομηνιών: Μια πρόταση που κατατέθηκε από προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας. Μάλιστα η πρόταση περιλάμβανε κρατική ασφαλιστική κάλυψη με χαμηλά ασφάλιστρα, που όμως δεν προχώρησε!

Τέλος, πρότεινε τη δημιουργία  σώματος Δασοκομμάντος:  Ενημερώνουμε τον κ. Υπουργό ότι η Ελλάδα διέθετε σώμα δασοκομμάντος το 1996,  που όμως ατόνησε.  

Τη στιγμή που ο κ. υπουργός κάνει αυτές τις δηλώσεις σε συνέντευξή του, το υπουργείο του οποίου προΐσταται δεν έχει οργανόγραμμα, δεν έχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας, ενώ σε συνεχείς κρίσεις, είτε πλημμυρών, είτε χιονόπτωσης (ΕΛΠΙΣ),  απέτυχε παταγωδώς στη διαχείρισή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έγκαιρα,  από το Φθινόπωρο του 2019, έχει καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου για την Πολιτική Προστασία της χώρας, με  τη δημιουργία Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας, με επιστημονική και επιχειρησιακή δομή, βασισμένο στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα,   στη νέα εποχή της Κλιματικής Κρίσης που διανύουμε και η σφοδρότητα και συχνότητα ακραίων καιρικών φαινομένων αυξάνεται.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: