Τοποθέτηση της Χ. Καφαντάρη στη διαδικτυακή εκδήλωση «Μία Ελλάδα – Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13.02.2022

H Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής σε τοποθέτηση της, στις 13.02.2022, στην διαδικτυακή εκδήλωση: «Μία Ελλάδα – Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» μεταξύ άλλων ανέφερε:

 «Η 9η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, το 2017 με υπουργική απόφαση της τότε κυβέρνησης, ενώ η ημέρα ελληνικής γλώσσας γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 20 Μαΐου του 2016 στη Νάπολη της Ιταλίας.

Είναι μια μέρα που καλό είναι να μην είναι αποστεωμένη, υπό την έννοια ότι δεν αρκεί να είναι μόνο μία επέτειος με εκδηλώσεις. Είναι αναγκαίο η ελληνική εκπαίδευση, η ελληνική πολιτεία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να επιμείνουν με αποφασιστικότητα και θέληση ώστε να αποκτήσουν οι νέες γενιές σωστά την ελληνική μόρφωση και παιδεία.

Χρειάζεται να διαδοθεί η ελληνική γλώσσα, να αναβαθμιστεί και να βελτιωθεί η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, να ενισχυθούν δραστηριότητες, να δοθούν επιχορηγήσεις σε εκπαιδευτικές μονάδες του εξωτερικού, αλλά και η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για επικοινωνία σε όσους θα ήθελαν να μάθουν την ελληνική γλώσσα.

Σημασία έχει να αναστοχαστούμε τι περιέχομενο πρέπει να πάρει αυτή η παγκόσμια ημέρα. Να υπάρξει ένας προβληματισμός ο οποίος θα καταλήξει και σε κάποιες συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Αυτή την μέρα πρέπει να την αξιοποιήσουμε ώστε να πάψουν να διαδίδονται αναληθείς και αντιεπιστημονικές απόψεις για την ελληνική γλώσσα.

Η γλώσσα δεν είναι στατική αλλά εξελίσσεται. Πρέπει να αναδείξουμε και να τονίσουμε τη σημασία της ζώσας γλώσσας.

Τέλος, πρέπει να εστιάσουμε στον σεβασμό της ελληνικής γλώσσας αλλά και όλων των γλωσσών του κόσμου και των γλωσσών των μειονοτήτων ».

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: