Χ.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ:ΜΕ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ «ΧΤΙΖΕΤΑΙ» ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ «ΧΤΙΖΕΤΑΙ» ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

03.02.2022

Η Χαρά  Καφαντάρη βουλευτής Δυτικής. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. και αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής δήλωσε:

Ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  κ. Στυλιανίδης, συνεχίζει  την επικοινωνιακή πολιτική του, αντί ανάληψης ευθυνών και εκπόνησης σοβαρού σχεδιασμού αντιμετώπισης κρίσεων.  Μετά την προφανή αποτυχία και παράδοση του ‘επιτελικού’ κράτους για μια ακόμα φορά σε μια κακοκαιρία, προαναγγελθείσα  από ειδικούς επιστήμονες, μέρες πριν,  ο νέος υπουργός αντί να προχωρήσει στις αναγκαίες πρωτοβουλίες, εξ μήνες μετά τη δημιουργία του νέου υπουργείου, την λήψη μέτρων, για σαφές νομοθετικό πλαίσιο με έκδοση κανονιστικών πράξεων, για οργανόγραμμα του υπουργείου, για σαφή επικαιροποιημένα  σχέδια διαχείρισης κρίσεων, προχωρεί σε σπασμωδικές κινήσεις. Παραγγέλλει, με απ’ ευθείας ανάθεση, δημοσκόπηση, προφανώς για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα. Την ίδια στιγμή εξαγγέλλει εκπόνηση Ολοκληρωμένης Εθνικής Στρατηγικής  για την Κλιματική Αλλαγή, σε συνεργασία με ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Ενημερώνουμε τον κ υπουργό,

 ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  εκπονήθηκε Εθνικό σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή από το 2016, καθώς και οι περιφέρειες όφειλαν  να εκπονήσουν και περιφερειακά σχέδια προσαρμογής.

Υπάρχει ο νόμος 4662/2020 του κ. Χαρδαλιά, που διθυραμβικά η κυβέρνηση έλεγε ότι θα λύσει τα προβλήματα, για τον οποίο δεν έχουν εκδοθεί κανονιστικές πράξεις, αλλά επιλεκτικά χρησιμοποιούνται άρθρα του. Το υπουργείο δηλαδή, δεν έχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο.

Οι συμπολίτες μας που ταλαιπωρήθηκαν μέχρι και 30 ώρες στην Αττική Οδό, όσοι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό επί μέρες, ο αποκλεισμός πρόσβασης σε νοσοκομεία, λόγω κλεισίματος κεντρικών οδικών αξόνων  της πρωτεύουσας από το χιόνι, ζητούν απαντήσεις.

Κε υπουργέ,

Η Πολιτική Προστασία και η διαχείριση κρίσεων, δεν γίνεται με επικοινωνία, δημοσκοπήσεις κλπ. Απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός, αξιοποίηση επιστημονικών δεδομένων από επιστημονικά ιδρύματα της χώρας και Πανεπιστήμια, καθώς και επιχειρησιακός  μηχανισμός κατάλληλα εκπαιδευμένος σε  ετοιμότητα, πάντα όμως υπό τον επιτυχή συντονισμό μιας  σύγχρονης και  ικανής Αρχής Πολιτικής  Προστασίας….

Δυστυχώς, έχουμε ένα «επιτελικό» κράτος Μητσοτάκη, ανίκανο να αντιμετωπίσει μια κακοκαιρία, ένα κράτος, που δεν μας αξίζει…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: