ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

H Χαρά Καφαντάρη  Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ  Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής  Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 13.12.2021, στον τηλεοπτικό σταθμό ALERT TV και στην εκπομπή «ALERT ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ», σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είναι λυπηρό και τραγικό ότι η χώρα μας κατέχει την πρωτιά στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη, λόγω πανδημίας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνέχεια διαμηνύει ότι πάμε καλά, «διανύουμε το τελευταίο μίλι», σχετικά με το θέμα της πανδημίας. Όμως η πραγματικότητα τους διαψεύδει με 19.000 περίπου θανάτους συμπολιτών μας από την αρχή της πανδημίας, αποδεικνύοντας την έλλειψη λήψης ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του covid 19.

Υπάρχουν τόσοι συνάνθρωποι μας διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και έχουμε καταθέσει και ερώτηση ως προς αυτό το ζήτημα απαιτώντας απαντήσεις.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι, από πέρυσι, μείον 9000 άτομα σε προσωπικό (2000 λόγω συντάξεων και περίπου 6000 λόγω αναστολής).

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη «φαίνεται» ότι δεν ενδιαφέρεται για το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά ενδιαφέρεται για την ιδιωτικοποίησή του, αφήνοντας το να καταρρέει. Στον προϋπολογισμό του 2022, εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μείωσε τις δαπάνες για την υγεία.

Τα τιμωρητικά και καταναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν προωθούν ούτε πείθουν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ανησυχητικά, για την Δημοκρατία μας, είναι τα φαινόμενα των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» και πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει το θέμα σε βάθος.

Με την απόφαση του Υπουργείο Υγείας ότι από 1.1.2022 οι ανασφάλιστοι δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν σε ιδιώτες γιατρούς αλλά μόνο σε δημόσια νοσοκομεία, επί της ουσίας η κυβέρνηση αρχίζει σταδιακά να αποδομεί τη δωρεάν πρόσβαση στην υγεία των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 50%, ενώ αύξηση τιμών παρατηρείται και στις τιμές των πρώτων υλών και των ειδών πρώτης ανάγκης. Μόνο ο κ. Γεωργιάδης δεν το βλέπει…

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σε «άσχετο» νομοσχέδιο έφερε τροπολογία για την Ε.Υ.Π. (μετακινήσεις 200 υπαλλήλων της), γεγονός πρωτοφανές.

Τέλος, όσον αφορά στις πλημμύρες της Λαμίας, ένα χρόνο μετά τον Ιανό, η περιοχή του Σπερχειού, που δίνει τέτοια φαινόμενα, έχει ανάγκη για ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης της λεκάνης απορροής του Σπερχειού, έργα ορεινής υδρονομίας και έργα εκτόνωσης πλημμυρών. Με «μπαλώματα» δεν λύνεται το πρόβλημα. Χρειάζεται σοβαρή Πολιτική Προστασία με έμφαση σε πολιτικές Πρόληψης και σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα». 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: