Χαρά Καφαντάρη : MΕΘ για όλους…

H Χαρά Καφαντάρη  Βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ  Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής  Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος  της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής  Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 10.12.2021, στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH 99.4 και στην εκπομπή «ΆΝΑΨΕ ΦΛΑΣ», σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Άλλη μία γυναικοκτονία, η 16η, μέσα στο 2021 στη χώρα μας. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και πρέπει επιτέλους να εισαχθεί ο όρος γυναικοκτονία στον Ποινικό Κώδικα, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι αναγκαία η ενίσχυση των κοινωνικών δομών στήριξης για θύματα ενδοοικογενειακής βίας και του προσωπικού των Δήμων με εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, κ.ά.) καθώς και η αναβάθμιση αλλά και η ενίσχυση με εξειδικευμένο ειδικό προσωπικό των τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛΑΣ.

Η κατάσταση με την πανδημία είναι πάρα πολύ άσχημη, με συμπολίτες μας να είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ παράλληλα έχουμε περιστατικά μετακίνησης σε ΜΕΘ. Απαιτούμε και με ερώτησή μας στη Βουλή απαντήσεις.

Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν έχει αναφερθεί κατά ιατρών ή νοσηλευτικού προσωπικού οι οποίοι έχουν δώσει και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το θέμα είναι τι πολιτική υλοποιεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Απαιτείται, εκτός από τον εμβολιασμό, ενίσχυση του εθνικού δημόσιου συστήματος υγείας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έπεισε επικοινωνιακά τον κόσμο για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Τα τιμωρητικά μέτρα που λαμβάνει τώρα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό άνω των 60 ετών, δύνανται να δημιουργούν εκτός από αντιδράσεις και θέματα διαχωρισμού της πολιτείας.

Mε τη στάση της, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, δείχνει ξεκάθαρα ότι στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η ιδιωτικοποίηση και της υγείας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: