ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ…, ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ….

H Χαρά Καφαντάρη Βουλευτής  Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής σήμερα,  8.12.2021, στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen TV  και στην πρωϊνή εκπομπή «Ώρα Ελλάδoς» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Το σοβαρό θέμα της ακρίβειας, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη απλά το παρακολουθεί, χωρίς να παίρνει κάποια μέτρα. Για παράδειγμα, η κυβέρνηση  δεν έχει προχωρήσει σε  μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και δεν ακολουθεί ευρωπαϊκές πρακτικές.

Δυστυχώς, τείνει να γίνει κανονικότητα να χάνουν τη ζωή τους περίπου 100 συμπολίτες μας καθημερινά εξαιτίας του covid 19.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ευνοεί μόνο τον ιδιωτικό τομέα, ενώ και στον τομέα της υγείας η κυβέρνηση δεν τον υποχρέωσε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν τώρα περίπου 150 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα, αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ήταν ενήμερη από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων ότι η πρακτική ανάθεσης που υιοθέτησε η κυβέρνηση ήταν αντίθετη με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Εν τούτοις, η κυβέρνηση το αγνόησε, προχωρώντας σε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία.

Ο κ. Πέτσας πρέπει να εμφανιστεί στην εξεταστική επιτροπή για να καταθέσει και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να τον κρύβει.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση που φέρνει στη Βουλή για τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης προσπαθεί να προχωρήσει σε βίαιη απολιγνιτοποίηση αυτών των περιοχών, χωρίς σχέδιο, χωρίς την κοινωνία και χωρίς περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Οι περιοχές αυτές κινδυνεύουν να ερημωθούν».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: