ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12.11.2021

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών από το 2006. Την ημέρα αυτή τιμούμε τους εργαζόμενους στο πυροσβεστικό σώμα και τους πεσόντες πυροσβέστες εν ώρα καθήκοντος. Οι εργαζόμενοι στο πυροσβεστικό σώμα μέσα σε δύσκολες συνθήκες διασφαλίζουν πάνω από 90 χρόνια την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες και το δασικό μας πλούτο, με κίνδυνο και δυστυχώς πολλές φορές με απώλειες, από φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες) αλλά και τεχνολογικά ατυχήματα.

Η Πολιτεία οφείλει να σκύψει στα προβλήματα-αιτήματα των εργαζομένων στο πυροσβεστικό σώμα ειδικά φέτος, μετά από μια δύσκολη και δραματική αντιπυρική περίοδο (1,3 εκατομμύρια στρέμματα καμένης γης). Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τα συγχαρητήρια στους ήρωες  πυροσβέστες, κατέστειλε την πρόσφατη κινητοποίησή τους με ΜΑΤ και δακρυγόνα.

Άμεσα, η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος με προσωπικό, να δώσει λύση στους εποχικούς πυροσβέστες, ώστε να έχουν σταθερή 12μηνη εργασία, να προχωρήσει στην εξόφληση οφειλόμενων υπερωριών και ρεπό και παρέχοντας τον απαιτούμενο ατομικό εξοπλισμό.

Τιμούμε τους πεσόντες πυροσβέστες εν ώρα καθήκοντος.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: