“ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ …”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27.08.2021

“ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ …”

Η Χαρά  Καφαντάρη βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. και αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής δήλωσε:

Συγχαρητήρια  στα παιδιά που πέτυχαν τους στόχους τους στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και σε όλα τα παιδιά, που αγωνίσθηκαν. Η σημερινή ημέρα πρέπει να σηματοδοτεί την αρχή ενός Μέλλοντος  για όλα τα παιδιά.

Μια δύσκολη εκπαιδευτική χρονιά πέρασε, λόγω και της πανδημίας, με τηλεκπαίδευση (όχι για όλους), με υγειονομικά προβλήματα στη λειτουργία της  εκπαιδευτικής κοινότητας και  η κ. Κεραμέως, υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εφαρμόζει ανάλγητα νέο σύστημα και «κόφτες» εισαγωγής  στα Πανεπιστήμια. Κάτι που παρουσιάζει ως επιτυχία, δείχνοντας σε χιλιάδες παιδιά,  το δρόμο, στην κατάρτιση και όχι στην Παιδεία. Όμως, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, ανέδειξε εμφατικά, την σκληρή νεοφιλελεύθερη και κοινωνικά ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 40.000 περίπου μαθητές εκτός της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,  Πανεπιστημιακά τμήματα χωρίς επιτυχόντες  και βέβαια, έτοιμη πελατεία για την ιδιωτική εκπαίδευση (κολλέγια, ιδιωτικά ΙΕΚ κ.α.).

Τμήματα σε τριτοβάθμια ιδρύματα όλης της χώρας έμειναν με μηδέν εισακτέους ή με ελάχιστους εισακτέους. Ακόμη και τα τμήματα Περιβάλλοντος (Λάρισα και Μυτιλήνη),  και Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (Θεσσαλονίκης, Ορεστιάδας),    έμειναν με ελάχιστους εισακτέους σε σχέση με τις προσφερόμενες θέσεις, ενώ, το αντίστοιχο τμήμα Καρπενησίου έμεινε με 1 (έναν/μία) εισακτέο και της Δράμας με κανέναν. Την ίδια στιγμή που ο «πράσινος» πρωθυπουργός μας σε διεθνή φόρα τοποθετείται υπέρ του Περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής,  ιδιαίτερα,  μετά τις πρόσφατες  φυσικές καταστροφές και την ανάγκη έντονης προσπάθειας και ανάγκη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού για την αποκατάσταση από τις συνέπειες των δασικών πυρκαγιών.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: