ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ», ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ

Απόσπασμα από συνέντευξη στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 της Χαράς Καφαντάρη, βουλευτή Δυτικής Αθήνας, αναπλ. Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας και α’ αντιπροέδρου Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

 «Έγκαιρα, ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είχαμε προειδοποιήσει, ότι έχουμε μια Κυβέρνηση «βλέποντας και κάνοντας». Αυτό, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται καθημερινά. Είτε με τη διαχείριση της πανδημίας, είτε με την διαχείριση του καύσωνα, παρά τις έγκαιρες επιστημονικές προειδοποιήσεις, είτε με την διαχείριση των δασικών πυρκαγιών, που η Κλιματική Αλλαγή επιτείνει, ειδικά στο μεσογειακό περιβάλλον, είτε με την ευστάθεια του ενεργειακού συστήματος της χώρας.

Η χώρα μας αντιμετωπίζει σήμερα πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πανδημία, καύσωνας και δασικές πυρκαγιές, που καίνε «ακάθεκτες» πολλές περιοχές.

Η κυβέρνηση και δια του κ. Μητσοτάκη δρα επικοινωνιακά, παρέχοντας συμβουλές (κάντε κρύο μπάνιο, μην ανάβετε φούρνο κλπ.). Η Πολιτική Προστασία λειτουργεί με εργαλεία-νομοθεσία του 2003 (Ξενοκράτης), ενώ ο νέος νόμος 4662/2020 είναι σε αδράνεια με ΠΝΠ Μαρτίου 2020.

Οι φυσικές καταστροφές (Ιανός, Μήδεια, δασικές πυρκαγιές σε εξέλιξη), απέδειξαν την ανικανότητα του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο (που προβλέπεται και βάσει του νόμου) για την αντιμετώπιση των συνεπειών υψηλών θερμοκρασιών (καύσωνα), αλλά δεν εφαρμόσθηκαν και πολιτικές Πρόληψης από την Πολιτική Προστασία, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου. Ότι έγινε, έγινε «εκτάκτως», εκ των υστέρων(εν μέσω αντιπυρικής) και πρόχειρα. Η κυβέρνηση πορεύεται μόνον με πολιτικές καταστολής.

Στεκόμαστε δίπλα στους ηρωικούς πυροσβέστες και τους εργαζόμενους, που επιχειρούν με αυτοθυσία τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε και εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους πληγέντες συμπολίτες μας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: