Ο δημοκρατικός προοδευτικός πόλος σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σήμερα, 22/06/2021 σε συνέντευξη στον ρ/σ «Φωνή της Ελλάδος», μεταξύ άλλων, τόνισε:

  • Το εργασιακό νομοσχέδιο είναι πλέον νόμος, ένας νόμος που γυρίζει την χώρα μας έναν αιώνα πίσω. Η Κυβέρνηση βρέθηκε απομονωμένη στην ψήφισή του.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ό,τι υπήρχε θετικό το ψήφισε. Οι θετικές αυτές ρυθμίσεις, ωστόσο, ενσωματώθηκαν από την Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να καλύψει τον αντεργατικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου. Γι’ αυτό και στο σύνολό του, το καταγγέλλουμε.
  • Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό εργασίας, το επόμενο βήμα της Κυβέρνησης είναι η νομοθέτηση του νέου ασφαλιστικού, η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ θα είναι παρών και σε αυτή τη μάχη μαζί με όλους τους φορείς.
  • Στόχος μας είναι να αποτραπούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του κ. Μητσοτάκη. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας δείχνει ότι ο δημοκρατικός προοδευτικός πόλος σήμερα εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το εργασιακό νομοσχέδιο είναι πλέον νόμος, ένας νόμος που γυρίζει την χώρα μας έναν αιώνα πίσω. Βασικές ρυθμίσεις του καταργούν οκτάωρο, απεργίες, υπερωρίες κ.α. Η Κυβέρνηση βρέθηκε ιδιαίτερα απομονωμένη στην ψήφιση του εν λόγω νομοσχέδιου διότι αντέδρασαν, εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και η κοινωνία, επιστημονικοί φορείς, δικηγορικοί σύλλογοι, ακόμα και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής είχε ενστάσεις.

Σχετικά με τα άρθρα που ψήφισε ο Σύριζα ΠΣ, θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση ενσωμάτωσε ως προκάλυμμα διατάξεις που αφορούσαν ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών, διεθνών συμβάσεων και του διεθνούς γραφείου εργασίας (ILO), για την παρενόχληση στην εργασία, μετρά υγιεινής και ασφάλειας. και τις γονικές άδειες. Μέσα από αυτές τις διατάξεις προσπάθησαν να καλύψουν τον βασικό πυρήνα του αντεργατικού χαρακτήρα του νομοσχέδιου.  

Ο Σύριζα Π-Σ ό,τι υπήρχε στο σ/ν και ήταν θετικό το ψήφισε, στο σύνολό του, όμως, το καταγγείλαμε μέσα από την ενημέρωση και την συμμετοχή μας σε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν, γιατί δεν παύει να είναι ένα αναχρονιστικό και αντεργατικό νομοσχέδιό.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, το επόμενο βήμα της Κυβέρνησης είναι η νομοθέτηση του νέου ασφαλιστικού, που ουσιαστικά αποσκοπεί στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Βάσει στοιχείων, τέτοιου είδους μοντέλα, όπου εφαρμόστηκαν, απέτυχαν. Ο Σύριζα Π.Σ. θα είναι παρών και σε αυτή τη μάχη μαζί με όλους τους φορείς.

Σύμφωνα και με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, στόχος μας είναι να αποτραπούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του κ. Μητσοτάκη. Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρούμε στην ανασυγκρότηση του κόμματός μας μέσα από το κάλεσμα στον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο. Η ανταπόκριση που λαμβάνουμε από τον κόσμο δείχνει ότι ο δημοκρατικός προοδευτικός πόλος σήμερα εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. απέναντι στην καταστροφική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: