Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – «Το αίμα μας ενώνει όλους»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

14/6/2021

Χαρά Καφαντάρη: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη – «Το αίμα μας ενώνει όλους»

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο. Είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την αξία της εθελοντικής –μη αμειβόμενης αιμοδοσίας ώστε να υπάρχει ποιοτικό και ασφαλές αίμα για όσους το χρειάζονται. Επίσης, την ημέρα αυτή τιμάται διεθνώς ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης.

Έχει υπολογισθεί ότι κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίματος ανά 1.000.000 κατοίκους, άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες. Δυστυχώς, μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, οι εθελοντές αιμοδότες στήριξαν το σύστημα υγείας, προσφέροντας το αίμα τους.

Το 2021, το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι «Blood connect us all- Το αίμα μας ενώνει όλους», δείχνοντας τη σύνδεση αγάπης και αλτρουισμού μεταξύ εθελοντή αιμοδότη και ασθενή.

Υπενθυμίζουμε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναβαθμίστηκε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και η κεντρική διαχείριση του Αίματος.

Ευχαριστούμε τους αφανείς ήρωες αιμοδότες σε όλη τη χώρα για την ανιδιοτελή προσφορά του δώρου της ζωής στους συνανθρώπους μας, ελπίζοντας το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη να προσελκύσει ακόμα περισσότερους εθελοντές αιμοδότες.

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: