Ο κ. Σκέρτσος δεν έπεισε κυβερνητική προπαγάνδα και «αλχημείες» αριθμών

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο Kontra Channel στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», στις 19.03.2021.

  • Ο κ. Σκέρτσος με την τοποθέτησή του δεν έπεισε αναπαρήγαγε κυβερνητική προπαγάνδα με «αλχημείες» αριθμών
  • Έχουμε μια κυβέρνηση «βλέποντας και κάνοντας», μπορούσαμε να αποφύγουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα αν έγκαιρα είχαν παρθεί μέτρα
  • Είναι θετική η εξαγγελία για τεστ που συνταγογραφούνται και είναι δωρεάν, αυτό βέβαια εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η επιστημονική κοινότητα το είχαμε επισημάνει εδώ και ένα χρόνο. Επίσης απαραίτητη είναι η στοχευμένη διενέργεια τέστ σε μεγάλους εργασιακούς χώρους.
  • Ας φρόντιζε η κυβέρνηση με τις πολιτικές να μην υπάρχει ο θυμός που εκδηλώνεται από τον κόσμο. Ας φρόντιζε να μην είχαμε αναίτια αστυνομοκρατία, ίδρυση της πανεπιστημιακή αστυνομίας για να μην βγαίνει ο κόσμος αυθόρμητα στο δρόμο.
  • Από την αρχή ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ σταθήκαμε υπεύθυνα με προτάσεις για την οικονομία (Μένουμε Όρθιοι Ι και ΙΙ) και με προτάσεις συγκεκριμένες για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
  • Ενίσχυση του ΕΣΥ και άμεσες προσλήψεις, στοχοποιημένα τεστ σε συγκεκριμένες ομάδες.»

Σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας η βουλευτής επεσήμανε:  «Έχουμε μια κυβέρνηση «βλέποντας και κάνοντας», μπορούσαμε να αποφύγουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα αν έγκαιρα είχαν παρθεί μέτρα. Το σημαντικότερο αν ήταν έγκαιρη η ενίσχυση του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση του «βλέποντας και κάνοντας», που λειτουργεί στο και πέντε προσπαθεί να πείσει τον κόσμο.

Ο κ. Σκέρτσος απευθύνθηκε σήμερα, στους ανθρώπους που είναι κλεισμένοι μέσα και στην πλειοψηφία τους τηρούν τα μέτρα, και είπε ότι ο κόσμος κουράστηκε. Ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί κάνουν βόλτες στην Πάρνηθα, κάνουν γλέντια την Τσικνοπέμπτη, στην Ικαρία, κάνουν βαπτίσεις. Ας απευθυνθεί λοιπόν στους εστιάτορες, και στο λιανεμπόριο.

Είναι θετική η εξαγγελία για τεστ που συνταγογραφούνται και είναι δωρεάν, αυτό βέβαια εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η επιστημονική κοινότητα το είχαμε επισημάνει εδώ και ένα χρόνο. Επίσης απαραίτητη είναι η στοχευμένη διενέργεια τέστ σε μεγάλους εργασιακούς χώρους.

Λέγεται ότι για τη μεγάλη διασπορά του ιού φταίνε συναθροίσεις και η κούραση αλλά δεν ακούγεται τίποτε για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιστήμονες υποστηρίζουν όμως, ότι είναι λιγότερο επικίνδυνο μια συνάθροιση σε ανοικτό χώρο που τηρούνται μέτρα από ότι ο συνωστισμός μέσα στο μετρό, στα λεωφορεία και στα μεγάλα εργοστάσια.

Ας φρόντιζε η κυβέρνηση με τις πολιτικές να μην υπάρχει ο θυμός που εκδηλώνεται από τον κόσμο. Ας φρόντιζε να μην είχαμε αναίτια αστυνομοκρατία, ίδρυση της πανεπιστημιακή αστυνομίας για να μην βγαίνει ο κόσμος αυθόρμητα στο δρόμο. Αλλά η κυβέρνηση πυροδοτεί το κλίμα και αποτυγχάνει.

Από την αρχή ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ σταθήκαμε υπεύθυνα με προτάσεις για την οικονομία (Μένουμε Όρθιοι Ι και ΙΙ) και με προτάσεις συγκεκριμένες για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Ο κ. Κικίλιας απευθύνεται χωρίς ανταπόκριση στους ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν. Ενώ το ΕΣΥ δεν έχει βοηθηθεί καθόλου το διάστημα από τον περασμένο Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο,  που οξύνθηκε το πρόβλημα.

Τώρα μιλάμε για συναίνεση. Συναίνεση όμως δεν σημαίνει υποταγή σε ότι κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του. Συναίνεση σημαίνει συνεργασία όλων των κομμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σαν ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ προτείναμε κοινής αποδοχής Υπουργό Υγείας, και αυτό δείχνει την διάθεσή μας να αντιμετωπιστεί αυτό το μεγάλο ζήτημα.

Ενίσχυση του ΕΣΥ και άμεσες προσλήψεις, στοχοποιημένα τεστ σε συγκεκριμένες ομάδες.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: