ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                        7.2.2021

Χ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτ. Αθήνας και αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. δήλωσε:

“Πιστή στις νεοφιλελεύθερες και ιδεοληπτικές πολιτικές της, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, για άλλη μια φορά υπηρετώντας μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, «επιτίθεται» στον κοινωνικά καταξιωμένο θεσμό των λαϊκών αγορών.

Συζητά σχέδιο νόμου, «κομμένο και ραμμένο» στα  μέτρα μεγάλων  συμφερόντων, εισάγοντας ιδιώτες-εταιρίες  μέσω ΣΔΙΤ, στις λαϊκές αγορές.

Ο ρόλος της λαϊκής αγοράς και η προσφορά  της στο κοινωνικό σύνολο, παρέχοντας φρέσκα και φτηνά προϊόντα, ειδικά στις λαϊκές γειτονιές, αλλάζει χαρακτήρα.

Οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου και της βιοπάλης, παραγωγοί και πωλητές- μικροεπιχειρηματίες τωνλαϊκών αγορών, σύμφωνα με το εν λόγω νομοσχέδιο, θα έχουν να ανταγωνιστούν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι θέσεις στις λαϊκές θα πλειοδοτούνται, τα κοινωνικά κριτήρια  για την απόκτησή τους θα αδρανοποιηθούν και το καταναλωτικό κοινό θα νιώσει τη διαφορά και στη τσέπη του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, με το νόμο 4497/2017 κατάφερε να βάλει τάξη, όρους και κανόνες στο υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές, με κοινωνικά κριτήρια και αντίστοιχη μοριοδότηση.

Αλλά, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, σταθερή στην αντιλαϊκή πολιτική της, για άλλη μια φορά περιθωριοποιεί μια μεγάλη κοινωνική ομάδα, η οποία με τις προτάσεις, που προβλέπονται, είναι αδύνατον να ανταγωνισθεί μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι θεσμικοί φορείς που εκπροσωπούν τις λαϊκές αγορές πανελλαδικά, έχουν καταθέσει συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις και η κυβέρνηση οφείλει να τους ακούσει….

Μια κοινωνική συμμαχία πρέπει να δημιουργηθεί με τους φορείς των λαϊκών  αγορών (παραγωγοί, πωλητές) και το καταναλωτικό κοινό, ώστε να αποτραπούν  τα σχέδια της κοινωνικά ανάλγητης κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: