Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια διαπρέπουν διεθνώς αλλά στόχος της Κυβέρνησης είναι η υποβάθμισή τους και η αστυνομοκρατία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

03.02.2020

Χαρά Καφαντάρη: Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια διαπρέπουν διεθνώς αλλά στόχος της Κυβέρνησης είναι η υποβάθμισή τους και η αστυνομοκρατία

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέντευξή της σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης, radio North 98 τόνισε:

  • Η σαφής θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ότι η τρομοκρατία και κάθε τρομοκρατική ενέργεια είναι καταδικαστέα
  • Οι ευθύνες για την διαχείριση της κρίσης είναι πολύ σοβαρές. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να περάσει αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα, σε όλα τα επίπεδα.
  • Η οικονομία μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, η εστίαση σύμφωνα με στατιστικά και προβλέψεις περνάει μεγάλη κρίση, οι 6 στις 10 επιχειρήσεις θα κλείσουν.
  • Η εγκατάσταση της Αστυνομίας μέσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια  θα οξύνει τις εντάσεις.
  • Τα Πανεπιστήμια μας έχουν βγάλει κορυφαίους επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, φαίνεται όμως ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η υποβάθμισή τους και η αστυνομοκρατία. Το ΑΠΘ κατετάγη στην 205η θέση και το ΕΚΠΑ κάτω από την 200η θέση σε διεθνή κατάταξη των καλύτερων πανεπιστημίων. 
  • Ο απλός πολίτης αντιμέτωπος με την ​αύξηση της εγκληματικότητας νιώθει ανασφάλεια, δεν υπάρχει η ανάλογη αστυνόμευση (όχι αστυνομοκρατία.)

 «Η βουλευτής τόνισε με σαφήνεια ότι η  τρομοκρατία και κάθε τρομοκρατική ενέργεια είναι καταδικαστέα, αυτή είναι άλλωστε και η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Η χώρα μας αυτή την στιγμή έχει να αντιμετωπίσει πολύ σημαντικά προβλήματα, λόγω της πανδημίας. Η οικονομία μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, η εστίαση σύμφωνα με στατιστικά και προβλέψεις περνάει πολύ μεγάλη κρίση, οι 6 στις 10 επιχειρήσεις θα κλείσουν, αυτά είναι τα προβλήματα της κοινωνίας και αυτά πρέπει να μας απασχολήσουν.Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία για να περάσει αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα σε όλα τα επίπεδα. Οι ευθύνες για την διαχείριση της κρίσης είναι πολύ σοβαρές.Τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται πολλά περιστατικά εγκληματικότητας, ο απλός πολίτης νιώθει ανασφάλεια, δεν υπάρχει αστυνόμευση (όχι αστυνομοκρατία).Η κυβέρνηση βάζει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια. Ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε χθες ότι οι πρυτάνεις είναι μέρος του προβλήματος που υπάρχει μέσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Αυτά είναι ζητήματα που έχουν κινητοποιήσει την κοινωνία ακόμη και το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών, (πλην των ειδικών φρουρών).Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει στην Αστυνομία να επέμβει  σε κακουργηματικές πράξεις που γίνονται στα Πανεπιστήμια. Η εγκατάσταση της Αστυνομίας μέσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια  θα οξύνει τις εντάσεις. Τα Πανεπιστήμια πρέπει να φυλάσσονται, να υπάρχει σώμα φύλαξης, το οποίο θα απευθύνεται και θα «λογοδοτεί» στις πρυτανικές αρχές που έχουν την ευθύνη.Για τους ειδικούς φρουρούς στα πανεπιστήμια θα δαπανώνται  περίπου 20 εκ ετησίως, η επιχορήγηση των πανεπιστήμιων είναι 91 εκ, ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Είναι η ιδεοληψία της ΝΔ όπου υπάρχει πρόβλημα το λύνει με την αστυνομία.Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια έχουν βγάλει κορυφαίους επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Το ΑΠΘ κατετάγη στην 205η  θέση και το ΕΚΠΑ κάτω από την 200η θέση σε διεθνή κατάταξη των καλύτερων πανεπιστημίων. Η κυβέρνηση αντί να τα βελτιώσει με επιχορηγήσεις και δίνοντας βάρος στη έρευνα, στόχος της είναι η υποβάθμιση τους και η αστυνομοκρατία.»  Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: