ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ- «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΙΣΧΥΡΟI ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟI

Αναδημοσίευση άρθρου, Political Press, 14.01.2021

Ο κ. Μητσοτάκης «δείχνει»,  ότι δεν αντιλαμβάνεται την κοινωνική δυσαρέσκεια, που η πολιτική του συνεχώς δημιουργεί.  Ο πρόσφατος ανασχηματισμός,  δεν σημαίνει νέο ξεκίνημα, ή  μεταρρυθμιστική διάθεση.Κυρίαρχη για τη ΝΔ είναι η λογική, «ό,τι πολιτικά μας συμφέρει» και η υποταγή της Επιστήμης στις  επικοινωνιακές της σκοπιμότητες. Οι χειρισμοί, με την λογική «βλέποντας και κάνοντας», για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί και αξιοποιούνται για εφαρμογή των πλέον  νεοφιλελεύθερων και καταστροφικών πολιτικών, σε όλα τα επίπεδα.

Το ΕΣΥ, που ο ρόλος του απεδείχθη για άλλη μια φορά αναντικατάστατος στη διαχείριση της Πανδημίας, δεν ενισχύεται ούτε γίνονται νέες προσλήψεις,ενώ υποβαθμίζεται η  Πρωτοβάθμια βαθμίδα Υγείας. Στόχευση,  πιθανόν, η ιδιωτικοποίηση και της Υγείας.

Στα εργασιακά προωθείται νέο εργατικό Δίκαιο, με κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας,  κατάργηση του 8ωρου και εισαγωγή απλήρωτων υπερωριών. Συγχρόνως,  οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ατενίζουν το Μέλλον  «γκρίζο» και αβέβαιο. Τα επιμελητήρια εκτιμούν ότι το 1/3 των επιχειρήσεων, δεν θα ξανανοίξουν μετά την Πανδημία και λόγω της  μη στήριξής τους με μη επιστρεπτέα προκαταβολή.

Η δημόσια περιουσία βγαίνει στο σφυρί με ξεπούλημα των Δικτύων Ενέργειας (ΔΕΠΑ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΗΕ και ΔΕΗ), και παράλληλα υποβαθμίζεται η προστασία του Περιβάλλοντος, με τον αντι-περιβαλλοντικό νόμο Χατζηδάκη, που καταργεί και τους Φορείς διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Τελικά το «Πράσινο» πρόσωπο της Κυβέρνησης, αναδεικνύεται «γκρίζο».

Η πολύπαθη Παιδεία υποβαθμίζεται  περαιτέρω. Τα πτυχία κολεγίων, ως προς τα  επαγγελματικά δικαιώματα, εξισώνονται με τα δημόσια Πανεπιστήμια, γεγονός που ξεσηκώνει  θύελλα αντιδράσεων από το ΤΕΕ, το ΓΕΩΤΕΕ και το Οικονομικό επιμελητήριο.

Συγχρόνως, η Κυβέρνηση προχωρά «χωρίς πυξίδα» και σχέδιο εξωτερικής πολιτικής, ενώ τα κυριαρχικά μας δικαιώματα απειλούνται από την Τουρκία, που ανενόχλητη «σουλατσάρει» επί μήνες στο Αιγαίο. Παράλληλα,η Κυβέρνηση «σύρεται» σε διερευνητικές συνομιλίες, αρνούμενη την σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Με Κυβέρνηση της ΝΔ  των «αρίστων», οι  κοινωνικές ανισότητες μεγαλώνουν, ενώ το επιτελικό κράτος  διαρκώς αυτοαναιρείται και εφαρμόζονται  αντιδημοκρατικές πρακτικές, μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, πάντα, με πρόσχημα την Πανδημία.

Η τοποθέτηση των κ.κ. Βορίδη και Χατζηδάκη στα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, αντίστοιχα, σηματοδοτούν επίσπευση ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης και εφαρμογής ασφαλιστικού Πινοσέτ, αλλά και λειτουργία δομών του κράτους, ώστε να «να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά»(όπως δηλώθηκε, δύο χρόνια πριν).

Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, 18 μήνες τώρα αναδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών της Κοινωνίας. Πορεύεται  ανεπιτυχώς, όπως επιβεβαιώνεται και με τους χειρισμούς της στους εμβολιασμούς, στοχεύοντας μόνον στην επικοινωνία και την εξυπηρέτηση μιας κοινωνικής μειοψηφίας. Η «συνταγή» Τραμπ καλά κρατεί…

Χαρά Καφαντάρη

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Δυτ. Αθήνας

Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: