Ανασχηματισμός επιτάχυνσης καταστροφικών πολιτικών

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης  Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Kontra Channel, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», την Δευτέρα 04.01.2021.

 Η Χαρά Καφαντάρη μεταξύ άλλων τόνισε:

Πρόκειται για Ανασχηματισμό εσωκομματικών ισορροπιών της ΝΔ και συνέχισης και επιτάχυνσης της ίδιας καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής.  Δεν μπορεί να σημαίνει ένα καινούριο ξεκίνημα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ούτε κάποια ουσιαστική μεταρρύθμιση.

Δεν έγιναν αλλαγές σε βασικά Υπουργεία, όπως τα Παιδείας, Υγείας, Οικονομίας, άρα έχουμε τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

Παράδειγμα η τοποθέτηση Χατζηδάκη στο Υπουργείο Εργασίας , ο οποίος είναι «εξπέρ» στις ιδιωτικοποιήσεις (Ολυμπιακή, ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση δικτύων Ηλεκτρισμού), γίνεται    για να επιταχύνει το ασφαλιστικό Πινοσέτ, δηλ. την πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Σημαντικό είναι  επίσης και το Υπ. Εσωτερικών όπου τοποθετήθηκε ο κ. Βορίδης και ο οποίος έχει δηλώσει ότι πρέπει «να κάνουμε θεσμικά ό,τι μπορούμε ώστε η Αριστερά να μην ξαναέρθει στην εξουσία».

Η Κυβέρνηση προτρέχει, δεν έχει σχεδιασμό και προβαίνει σε ανακοινώσεις που αντιβαίνουν πολλές φορές τις δηλώσεις των λοιμωξιολόγων, όπως γίνεται και με το άνοιγμα το σχολείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας έχει  καταθέσει προτάσεις όπως η  ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις, η δημιουργία ΜΕΘ, η επίταξη ιδιωτικών μονάδων, η διενέργεια στοχευμένων τεστ, η συνταγογράφηση των τεστ από τον ΕΟΠΥΥ δωρεάν.

Σχετικά με την οικονομία, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι στη Δυτική Αθήνα όπου εκλέγομαι. Πρέπει η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει μη επιστρεπτέα προκαταβολή, οι τράπεζες έχουν χρήμα και πρέπει να χρηματοδοτήσουν  και η Κυβέρνηση πρέπει να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να παρθούν μέτρα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. 

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση η Κυβέρνηση δείχνει ότι δεν έχει  σχέδιο και  αυτό δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στους επιχειρηματίες.

Οι ανισότητες δυστυχώς οξύνονται μέσα στην πανδημία με τον τρόπο που την διαχειρίζεται η Κυβέρνηση.

Εμείς βρισκόμαστε στην αντίθετη πλευρά. Πρέπει και οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να στηριχτούν και η Κυβέρνηση να αποκτήσει  συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: