Υπονομεύει με την προσωπική του στάση τα μέτρα της καραντίνας ο κ. Μητσοτάκης;

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο Kontra Channel στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου», 1.12.2020.

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας στη χώρα μας, και την απαράδεκτη εμφάνιση του Πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, η Χαρά Καφαντάρη επεσήμανε: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή, χρειάζεται υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και χρειάζεται και η δύναμη του παραδείγματος. Δεν μπορεί στον ελληνικό λαό, σωστά να λέμε να τηρήσει τα μέτρα και ο κ. Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός, που πρέπει να δίνει το αντίστοιχο μήνυμα να εμφανίζεται στην Πάρνηθα, χωρίς αποστάσεις, χωρίς μάσκες, με μηχανοκίνητο αθλητισμό μέσα σε εθνικό δρυμό. Δεν αποπνέει η στάση του μήνυμα τήρησης των μέτρων που ο ίδιος και η κυβέρνησή του, κατόπιν εντολών και προτροπών των ειδικών, έθεσαν.

Ζητήσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και παρουσία των κ. Κικίλια, Χαρδαλιά, Αρκουμανέα και Τσιόρδα να συζητήσουμε για τα δεδομένα που υπάρχουν και απορρέουν από αυτά που βγήκαν στην δημοσιότητα και δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά. Απαίτηση μας είναι να κατατεθούν στη Βουλή τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμοξιολόγων. Υπάρχουν ζητήματα και ερωτήματα. Οι λοιμοξιολόγοι έχουν ακριβή εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων; Κάνεις δεν αμφισβητεί την επιστημονική επάρκεια των ειδικών επιστημόνων. Η δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα κινήθηκε».

Η Χαρά Καφαντάρη συνέχισε τονίζοντας ότι «Επειδή είμαστε στη φάση της μάχης η Κυβέρνηση έστω και τώρα ας αφήσει τις πολλές διακηρύξεις και ας δουλέψει. Αυτό σημαίνει προσλήψεις τώρα – το ΕΣΥ έχει 6.000 λιγότερους από πέρσι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα και να στηριχθούν οι πληττόμενοι συμπολίτες μας, οι επιχειρήσεις, οι μικρομεσαίοι, οι λιανέμποροι, όλοι αυτοί που έκλεισαν αναγκαστικά τα καταστήματα τους και τις δουλειές τους. Η Κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να περνάει νομοσχέδια μέσα στην πανδημία τα οποία δεν έχουν σχέση με την θωράκιση της δημόσιας υγείας. Στα εργασιακά απορυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, θεσπίζει την απλήρωτη εργασία με απλήρωτες υπερωρίες. Στον προϋπολογισμό του 2021 οι δαπάνες για την υγεία είναι 600 εκατ. λιγότερες. Στην υγεία δεν δόθηκαν χρήματα στο βαθμό που απαιτούνται, ούτε θωρακίστηκε ο δημόσιος τομέας της υγείας. Δεν αρκούν τα χειροκροτήματα. Ο κ. Πέτσας εκτός από τα 20 εκατ. που έδωσε τον Ιούνιο στα μέσα μαζικής επικοινωνίας θα δώσει και άλλα 3 εκατ. για την ενημέρωση των Ελλήνων του εξωτερικού για το πώς ψηφίζουν. Αυτά δείχνουν τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ μπόρεσε και αύξησε τις ΜΕΘ κατά 30% μέσα σε μνημονιακή επιτήρηση. Η ΝΔ μίλησε για 1200 κλίνες αλλά αυτό αφορούσε και τα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις ιδιωτικές ΜΕΘ. Το θέμα είναι να προλάβουμε πράγματα και καταστάσεις γιατί αφορούν ανθρώπινες ζωές. Η ΝΔ ανακυκλώνει το Μάτι και ανατρέχει στο παρελθόν και αυτό δείχνει την αδυναμία της, δεν έχει προτάσεις και δράσεις για να λυθεί το πρόβλημα της πανδημίας.

Η χώρα μας είναι προτελευταία στις δαπάνες για την υγεία εν μέσω πανδημίας σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ και, πρόσφατα, η Επίτροπος Διαφάνειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας κατέταξε μαζί με την Ουγγαρία και την Πολωνία στις χώρες που παρέχουν κρατικό χρήμα στα εξυπηρετούντα την κυβερνητική προπαγάνδα ΜΜΕ και όχι σε ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πρέπει η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, προσλήψεις, δημιουργία νέων ΜΕΘ, επίταξη ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας για να σταθεί η κοινωνία στα πόδια της».​

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: