ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. «ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ» ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΝΔ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

01/10/2020

ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. «ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ» ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΝΔ.

Στη σημερινή παρουσίαση του νέου σ/ν Υπουργείου Εσωτερικών: «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ο Υπουργός, κ. Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στο δόγμα «Τάξη και Λογική» ως ουσία του νομοσχεδίου.

Σε συνέχεια του Επιτελικού τους Κράτους, για τη ΝΔ «λογικό» είναι το ιστορικά γνωστό, κομματικό, ρουσφετολογικό κράτος της Δεξιάς. Με μια σειρά αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις, το υπό συζήτηση νομοσχέδιο υποβαθμίζει συλλογικές διαδικασίες στους Δήμους υποτιμώντας το ρόλο των Δημοτικών Συμβουλίων, ακυρώνει το Νόμο 4369/2016 «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης», συνεχίζει να εγκαθιδρύει κομματικό κράτος στο Δημόσιο και ο Υπουργός αποφασίζει για όλα, χωρίς δικλείδες ασφαλείας.

Μετά το χτύπημα των υγειονομικών σειρά είχαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, που αγωνίζονται για ουσιαστική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, με λήψη συγκεκριμένων μέτρων και υγειονομικού χαρακτήρα. Είναι γνωστές οι προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις οποίες, ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είχαμε εγκαίρως επισημάνει.

Η βία και η καταστολή δεν είναι λύσεις. Δείχνουν την αδυναμία και την απροθυμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί τα προβλήματα, προβλήματα απορρέοντα από την δική της αναβλητικότητα, απραξία και νεοφιλελεύθερη πολιτική και λογική.

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: