Έλλειψη σχεδιασμού και διαρκείς αντιφάσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Μαζί το Σαββατοκύριακο», σήμερα, 02/08/2020.

Η κα Καφαντάρη επεσήμανε ότι: «H πατρίδα μας είναι σε μια δύσκολη φάση έχουμε τα εθνικά ζητήματα που θέλουν ιδιαίτερους και προσεκτικούς χειρισμούς, να μην ακολουθούμε τα γεγονότα αλλά να παίρνουμε πρωτοβουλίες με βάση τα συμφέροντα της χώρας».
Σχετικά με την οικονομική κατάσταση, που είναι και συνέπεια της κρίσης της πανδημίας, η βουλευτής υπενθύμισε ότι «η ανάπτυξη είχε αρχίσει να πέφτει και πριν τον κορονοϊό,  το πρώτο τρίμηνο είχαμε  ύφεση  0,9% που αργότερα επιδεινώθηκε λόγω των μέτρων της πανδημίας.  Σαν ΣΥΡΙΖΑ στηρίξαμε  πολιτικά και υπεύθυνα και ότι προτάσεις κάναμε ήταν στη λογική βελτίωσης. Η πολιτεία δίνει μια κατεύθυνση, παίρνει εκείνα τα μέτρα που πρέπει και ο καθένας μετά έχει ατομική ευθύνη. Να μην αναγάγουμε  όμως την ατομική ευθύνη σαν πρώτο ζήτημα σε σχέση με την διάδοση του ιού.   Όταν η πολιτεία έχει ακολουθήσει μια πολιτική στον τομέα αυτό που δεν έχει συνοχή και  με διαρκείς αντιφάσεις δείχνει έλλειψη σχεδιασμού. Σχετικά με τον τουρισμό, η κυβέρνηση είχε μια ευκαιρία, που δεν αξιοποίησε, για τις επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης, για ένα πολύ γενναίο πακέτο εσωτερικού τουρισμού που θα έδινε διέξοδο στον Έλληνα εργαζόμενο να κάνει τουρισμό στη χώρα μας, και παράλληλα να ενισχύσει τις τουριστικές επιχειρήσεις».

Στη συνέχεια η βουλευτής αναφερόμενη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Έχουμε καταθέσει ήδη αναπτυξιακό σχέδιο από τότε που ήμασταν στην διακυβέρνηση της χώρας.  Επειδή όλα κρίνονται στην πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι δύσκολη, το πρόγραμμα μας επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα λόγω πανδημίας. Το μοντέλο ανάπτυξης που βασιζόταν αποκλειστικά στον τουρισμό είναι κάτι που θα επανεξεταστεί. Απαιτείται αναγέννηση παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στον πρωτογενή τομέα, σε νέες τεχνολογίες επενδύσεις στην ενέργεια,  ΑΠΕ κλπ.  Οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις στερούνται δανεισμού και μάλιστα με συγκεκριμένα στοιχεία και για το ταμείο εγγυοδοσίας και για το ΤΑΠΙΧ ΙΙ. Ο  μικρομεσαίος επιχειρηματίας δεν έχει πρόσβαση στην τράπεζα για ρευστότητα.  Ενώ την ίδια στιγμή ψηφίστηκε μπόνους στα στελέχη τραπεζών με την έννοια μείωσης της φορολογίας,  αντί να πιεστούν οι τράπεζες να δώσουν ρευστότητα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, επιβραβεύουν τα τραπεζικά στελέχη. Αυτά τα 70 δις που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τελικά παραδέχτηκε ότι είναι 32,5 δις από το ταμείο ανάκαμψης γιατί έβαζε για επικοινωνιακούς λόγους και τα ΕΣΠΑ του επόμενου διαστήματος.»
Στη συνέχεια η βουλευτής αναφερόμενη στα αναδρομικά  των συνταξιούχων τόνισε ότι «πρόκειται για συνταγματική εκτροπή η ερμηνεία του ΣτΕ και ο μικροσυνταξιούχος δεν θα πάρει τίποτε ούτε θα μπορεί να διεκδικήσει δώρα  και επικουρικά. Ο Σεπτέμβριος είναι δύσκολος και για τους συνταξιούχους και για τους πλειστηριασμούς πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ δεν κατοχυρώνει τον κόσμο.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: