Στη Δημοκρατία η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και διακριτή εξουσία

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α., χθες 17/7/2020, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra Channel.

Η κα Καφαντάρη αρχικά αναφέρθηκε στον κ. Σταικούρα, ο οποίος κατά τη διάρκεια συζήτησης ερώτησης στη Βουλή, είπε ότι ένα κομμάτι της κοινωνίας θα φτωχύνει έτσι κι αλλιώς. Συνέχισε η βουλευτής τονίζοντας ότι: «Το μέλλον των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι γκρίζο. Σαν αντιπολίτευση στηρίξαμε υπεύθυνα με προτάσεις τα μέτρα που πάρθηκαν. Σας θυμίζω τι έκανε η ΝΔ με την συμφωνία των Πρεσπών, που σήμερα τιμά. Μέσα από την κρίση αναδείχθηκε η σημασία του δημόσιου τομέα υγείας. Δεν είναι εύκολο η ΝΔ να προχωρήσει στα σχέδια της για την ιδιωτικοποίηση του. Στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και την παραπέρα ενίσχυσή του.»

Αναφερόμενη η βουλευτής στην Επιτροπή Πισαρίδη επεσήμανε: ότι «Ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητήσαμε αίτηση κατάθεσης εγγράφων του πορίσματος της Επιτροπής. Η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελεί ένα πολύ σοβαρό θέμα. Είμαστε υπέρ του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Είναι γνωστές εδώ και χρόνια οι θέσεις της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση της επικούρησης. Σε πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε με σαφήνεια ότι στα μέτρα ΤΑΠΙΧ Ι ΤΑΠΙΧ ΙΙ εντάχθηκαν πολύ λίγες επιχειρήσεις ενώ θίγεται το 72% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την οικονομική κρίση. Μόνο 10% αυτών έχει πραγματική πρόσβαση στις τράπεζες. Επίσης είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ απέτυχε. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή είπε για εμπροσθοβαρή μέτρα για την στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων προκειμένου να μην κλείσει καμία επιχείρηση. Το Φθινόπωρο φαίνεται δύσκολο για πολλές επιχειρήσεις. Η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού δεν αποδείχθηκε αποτελεσματική. Θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του προγράμματος του εσωτερικού τουρισμού. Προτίμησε να δώσει 20 εκ. αδιαφανώς στα ΜΜΕ και όχι για την ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού. Επιπλέον αρχίζει να φαίνεται άμεσο και το θέμα της πρώτης κατοικίας.»

«Λαμβάνουμε υπόψη την γνώμη των επιστημόνων και των ειδικών, αλλά οι πολιτικές αποφάσεις είναι αποφάσεις που παίρνονται από την κυβέρνηση. Η ΝΔ σαν νεοφιλελεύθερο δεξιό κόμμα έχει κατεύθυνση την ιδιωτικοποίηση των πάντων (της κοινωνικής ασφάλισης, των νοσοκομείων κλπ) οπότε και οι επιστήμονες – ειδικοί με βάση αυτήν την κατεύθυνση βγάζουν κάποια πορίσματα. Η πολιτική έχει τον πρώτο λόγο. Η κυβέρνηση ενάντια στο Σύνταγμα, ενάντια σε απόψεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής στην Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων, των πολιτών των κινήσεων και των συλλογικοτήτων. ψήφισε το νόμο για τις συναθροίσεις, που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Ζούμε σε μια δύσκολη φάση για την πατρίδα μας, έχουν γίνει πολλά πρωτόγνωρα. πράγματα. Όπως το ότι η εισαγγελέας που ερευνά βρίσκεται κατηγορούμενη και εννοώ την κα Τουλουπάκη και το ερευνώμενο πρόσωπο η κα Ράικου προάγεται σε Εισαγγελέα Εφετών. Ο ελληνικός λαός θέλει να μάθει την αλήθεια, θέλει να διαλευκανθούν τα σκάνδαλα και να αφήσουμε την δικαιοσύνη ελεύθερη να ενεργεί. Με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών δίνεται ένα μήνυμα και στους λειτουργούς της δικαιοσύνης, ώστε να φοβηθούν. Οι εξουσίες είναι τρεις και διακριτές και πρέπει στη δικαστική εξουσία να μην παρεμβαίνει κανείς. Η κοινωνία είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση η κυβέρνηση έστω και καθυστερημένα πρέπει να ενισχύσει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αδύναμους και βέβαια και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, έτσι ενισχύεται και ο κύκλος της προσφοράς – ζήτησης. Αυτό το χαρακτήρα έχει και η εμπροσθοβαρή στήριξη με συγκεκριμένα μέτρα.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: