ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την αντιπεριβαλλοντική πολιτική της ΝΔ

newlogosyriza_2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

08.07.2020

Χαρά Καφαντάρη: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με την αντιπεριβαλλοντική πολιτική της ΝΔ

Η «πράσινη» πολιτική της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, μόλις μέσα σε ένα χρόνο διακυβέρνησης, φάνηκε πόσο υποκριτική και ψεύτικη είναι.

Με συνεχή νομοσχέδια, Υ.Α., ΦΕΚ κλπ., και με κορυφαίο τον αντι-περιβαλλοντικό Νόμο, υποβάθμισε τη Προστασία του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας (Ευρωπαϊκό έτος Βιοποικιλότητας το 2020), κατάργησε ουσιαστικά τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ακύρωσε στην ουσία τους Δασικούς Χάρτες, ιδιωτικοποιεί Δίκτυα Ενέργειας και προχωρά σε ιδιωτικοποίηση του Νερού παρά τις αποφάσεις του ΣΤΕ.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ενώ μιλά για κλιματική ουδετερότητα και κατάργηση του λιγνίτη ως το 2023, χωρίς σχέδιο μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, «κλείνει το μάτι» σε ιδιωτικά συμφέροντα Φυσικού Αερίου, ενός μεταβατικού –αλλά ορυκτού καυσίμου.

Η αναγκαία ανάπτυξη των ΑΠΕ, λόγω κλιματικής κρίσης, προωθείται ανεξέλεγκτα, χωρίς νέο Ειδικό χωροταξικό σχεδιασμό.

Πισωγύρισμα γίνεται και στον τομέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, αφού δεν προχωρούν η εφαρμογή του ΕΣΔΑ (εθνικός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ του 2015, ούτε οι ΠΕΣΔΑ (περιφερειακοί σχεδιασμοί).

Ένα χρόνο τώρα, δεν ανακοινώνονται συγκεκριμένα μέτρα για την Ατμοσφαιρική ρύπανση – ιδιαίτερα επίκαιρο πρόβλημα λόγω και της συσχέτισης πια με την Πανδημία, ενώ η ηλεκτροκίνηση – ένα θετικό μέτρο –παρουσιάζεται ως πανάκεια.

Τέλος, ό,τι θετικό εμφανίζεται στον απολογισμό της ΝΔ στο ΥΠΕΝ, είναι σχεδιασμοί και έργα που είχαν ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ (ηλεκτρικές διασυνδέσεις νησιών, κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, σχέδιο ανάπλασης για το Μάτι, συμφωνία για αγωγό East Med κλπ.) που η ΝΔ σήμερα οικειοποιείται και εγκαινιάζει.

Ως ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε σχέδιο και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για πραγματική Πράσινη Ανάπτυξη, κλιματική ουδετερότητα, γαλάζιους ουρανούς και βιώσιμες πόλεις για ΟΛΟΥΣ μας.

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: