Μοναδικό στα χρονικά: Εγκαινιάζουμε κατεδαφίσεις …

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή Kontra 24 για το Ελληνικό, την Παρασκευή 3.7.2020 .

«Έχουμε μια Κυβέρνηση προπαγάνδας, μια Κυβέρνηση του «βλέποντας και κάνοντας» σε πολλούς τομείς, όπως ο τουρισμός και τα εργασιακά. Στον έναν χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ακόμη μία επικοινωνιακού τύπου επίσκεψη, στο Ελληνικό, ενώ κοινοβουλευτικές και νομοθετικές παρεμβάσεις έγιναν από την κυβέρνηση και εν μέσω πανδημίας για να ξεκινήσει το έργο.

Καταρχάς βλέπουμε να γκρεμίζονται κτίρια. Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ στην LAMDADEVELOPMENT. Ποιος θα πληρώσει το κόστος της κατεδάφισης; Η επενδύτρια εταιρεία δεν έχει δώσει κάτι σε σχέση με το τίμημα που έχει συμφωνηθεί. Υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες. Άρα, δεν μπορούμε να πούμε ότι το έργο ξεκίνησε. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πετύχαμε κάποια πράγματα όπως ένα χιλιόμετρο ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα, πράγμα που δεν ήταν εξαρχής δεδομένο, περίπου 2000 στρέμματα πάρκο υψηλού πρασίνου και μάλιστα στις συμβατικές υποχρεώσεις είναι να ξεκινήσει πρώτα το πάρκο κι έπειτα τα υπόλοιπα. Επίσης, ενώ θα αποδίδονταν κοινόχρηστοι χώροι και στους γύρω δήμους, τώρα με τη ΝΔ αυτό δεν θα γίνει. Υπάρχουν λοιπόν πολλά ζητήματα. Με επικοινωνιακού τύπου κινήσεις μόνο δεν γίνεται τίποτα. Σίγουρα επενδύσεις πρέπει να γίνουν στη χώρα, ωστόσο έναν χρόνο τώρα δεν έχουμε δει κάτι ανάλογο από την Κυβέρνηση».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: