Ενώ η Ευρώπη επιδοτεί η Ελλάδα δανείζει

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι».

 

Σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό η Χαρά Καφαντάρη τόνισε «το ζητούμενο είναι η αλλαγή της πολιτικής αυτής της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο είπε κάποια πράγματα, βλέπουμε τώρα πολλά από αυτά να ανατρέπονται. Αναφέρομαι στα εργασιακά, στους εργαζόμενους στις επενδύσεις.  Η Κυβέρνηση μας έμαθε καινούργια μαθηματικά, ότι η ύφεση είναι θετικό.  Η ύφεση δεν είναι μόνο λόγω κορονοϊού, επιτάθηκε βέβαια με την κρίση της πανδημίας, αλλά υπήρχε και το τελευταίο τετράμηνο του 2019. Όσον αφορά στον ανασχηματισμό περιλαμβάνει και μια αλλαγή στο εσωτερικό της ΝΔ, γιατί υπάρχουν φωνές και από την ακροδεξιά πτέρυγα, υπάρχουν όμως και άλλες που ίσως είναι πιο λογικές.  Βλέπουμε ότι υπάρχει ένα ζήτημα τις τελευταίες μέρες σε σχέση με το θέμα των 20 εκ. που δόθηκε αδιαφανώς στα ΜΜΕ. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά, το θέμα έφτασε στην Ευρώπη. Εκτός από τις δημοσιογραφικές πηγές, υπάρχει τοποθέτηση κορυφαίου στελέχους της ΝΔ ότι πρέπει να δημοσιοποιηθεί λίστα αυτών που πήραν χρήματα με αδιαφάνεια, καθώς και η δήλωση της προέδρου της Επιτροπής Διαφάνειας. Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την Κυβέρνηση.

Ο μισθός μειώνεται, απολύονται εργαζόμενοι, η μερική απασχόληση οριστικοποιείται, γίνονται τόσο πολλά πράγματα και η Κυβέρνηση αδιαφανώς μοίρασε ένα κονδύλι συγκεκριμένο. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα πάντα. Ενώ η Ευρώπη επιχορηγεί επιχειρήσεις λόγω της κρίσης της πανδημίας, στην Ελλάδα δανειοδοτούνται οι επιχειρήσεις. Στο πρόγραμμα μας μιλάμε για 3 δις τα οποία μπορούν άμεσα να δοθούν  μη επιστρεπτέα στις πολύ μικρές επιχειρήσεις που λόγω της κρίσης της πανδημίας εθίγησαν ιδιαίτερα. Η Κυβέρνηση ακολουθεί άλλη λογική. Οι μικροπιστώσεις είναι κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει και  είναι θετικό, αλλά με τι επιτόκια θα είναι;»
Η Βουλευτής σε ερώτηση σχετικά με την ονομασία και την τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Είναι κάποιες αποφάσεις που πάρθηκαν εδώ και πολύ καιρό. Πριν την κρίση της πανδημίας είχε ξεκινήσει η δημιουργία του πλατιού προοδευτικού μετώπου, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν πρώτο στόχο. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν απόψεις, υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες, υπάρχει πλούσιος διάλογος. Το φθινόπωρο θα προχωρήσουμε στο Συνέδριο που θα εκφραστεί ο δημοκρατικός προοδευτικός κόσμος. Ο καθένας έχει την ευθύνη αυτών που λέει, ο δημοκρατικός διάλογος είναι συστατικό στοιχείο του χώρου μας. Θα καταλήξουμε δημοκρατικά, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Ο κ. Παπαδημούλης έδωσε τις απαντήσεις μόνος του, εγώ δεν κρίνω ούτε τοποθετούμαι για συναδέλφους.»
Τέλος, αναφερόμενη στους εργαζόμενους τόνισε ότι «Δεν ξέχασε κανείς τους εργαζομένους, δεν είναι μόνο το  ΚΚΕ που σκέφτεται τους εργαζόμενους. Έχουμε κάνει πληθώρα παρεμβάσεων και τοποθετήσεων, έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για τους εργαζόμενους. Ειδικά για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στον επισιτισμό προτείνουμε τρόπους ενίσχυσης του κλάδου, όπως η επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.  Γιατί στον τουρισμό και τον επισιτισμό δουλεύουν 700 χιλ. άνθρωποι και το μέλλον τους δεν φαίνεται καλό.  Η Κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στα χέρια της. Έπρεπε να  στηρίξουν τις επιχειρήσεις εμπροσθοβαρώς από την αρχή. Έστω και τώρα πρέπει να ενισχυθούν γιατί αν κλείσει μια επιχείρηση δεν πρόκειται να ανοίξει εύκολα και πολλοί άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: