ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δήλωση Χαράς Καφαντάρη, αν. τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον λογ/μό επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος

newlogosyriza_2019

 

Δελτίο Τύπου

 Αθήνα, 19.05.2020

 Δήλωση Χαράς Καφαντάρη, αν. τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον λογ/μό επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος

 

   Η υγειονομική κρίση του Covid 19 και οι δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία και τους εργαζόμενους, δημιούργησαν και επιπλέον ανάγκες συμπολιτών μας, με συνέπεια και την μη δυνατότητα πληρωμής λογ/μών ηλεκτρικού ρεύματος.

Το θέμα αυτό το φέραμε ως ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Επιτέλους ο κ. Χατζηδάκης αναγνώρισε ότι υπάρχουν νοικοκυριά και συμπολίτες μας που στερούνται του κοινωνικού αγαθού της ενέργειας.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του κ. Yπουργού για χρήση του Ειδικού λογ/μού επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθή νοικοκυριά, που κόπηκε η παροχή, λόγω χρεών.

Σύμφωνα με την ΥΑ στον ειδικό λογαριασμό, ο οποίος τηρείται στο ΔΕΔΔΗΕ, θα μεταφερθούν ποσά για να καλύψουν επανασυνδέσεις ηλεκτρικού μέχρι 30.4.2020.

Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι ο εν λόγω λογ/μός συστάθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (2017) και ωφελήθηκαν αδύναμοι συμπολίτες μας. Όμως, από τον Ιούλιο του 2019, που ήρθε στη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ δεν έχει μεταφερθεί μέχρι σήμερα κανένα ποσόν στον ειδικό αυτό λογ/μό.

Επίσης, σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο του ΣΥΡΙΖΑ την εξέταση των αιτημάτων επανασύνδεσης έχουν επιτροπές που συστήνονται σε κάθε Δήμο.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και αργά, να στηρίξει την εν λόγω διαδικασία, να διευρύνει τα κριτήρια ευπαθών ομάδων, σύμφωνα με τη νέα κοινωνική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω Πανδημίας.

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: