Η «νέα κανονικότητα» που διανύουμε αφορά κύρια τους «αόρατους εργαζόμενους» και τις Μμε

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη 13/05, στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» στο BlueSky, αναφέρθηκε καταρχάς στην αντιπολίτευση που έχει ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες, από την αρχή της πανδημίας, αντιπολίτευση και κριτική υπεύθυνη και τεκμηριωμένη. «Έγκαιρα από τέλη Μαρτίου, 47 Βουλευτές καταθέσαμε ερώτηση, με δική μου πρωτοβουλία, για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη – τέλη τραπεζοκαθισμάτων των επιχειρήσεων που αναγκαστικά έκλεισαν». Βέβαια, στην ΠΝΠ της επόμενης μέρας δεν νομοθετήθηκε υποχρεωτικά, αλλά δόθηκε η δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν σε αυτό το μέτρο.

Στην νέα κανονικότητα που μπαίνουμε, αν και υπάρχει ακόμη κίνδυνος υγειονομικά και πρέπει να προσέχουμε όλοι, συνέχισε η Βουλευτής, το κομμάτι της οικονομίας είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί αφορά όλη την κοινωνία, και κυρίως τους εργαζόμενους, τους «αόρατους» εργαζόμενους και τις ΜμΕ. «Και για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα έχουμε προτάσεις στη λογική της εμπροσθοβαρούς ενίσχυσής τους. Κάτι που αναφέρεται από τη ΓΣΕΒΕΕ και τα Επιμελητήρια είναι ότι μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων που θα κλείσουν δεν θα ξανανοίξουν. Αν ενδιαφέρεται η Κυβέρνηση για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που είναι και η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να τη στηρίξει». Σήμερα, στη Βουλή, σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της Χαράς Καφαντάρη για τη στήριξη των ΜμΕ, ο ερωτώμενος, κ. Γεωργιάδης, δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση. Δεν απάντησε ούτε για τα ζητήματα των ενοικίων, ούτε για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, ούτε για τα θέματα των επιταγών, ούτε αναφέρθηκε σε κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο για την εστίαση.
Αναφερόμενη, τέλος, στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται η Χαρά Καφαντάρη επεσήμανε το μεγάλο ποσοστό ανησυχίας που φαίνεται να υπάρχει στον κόσμο. «Ερχόμαστε σε επαφή μέσω τηλεδιασκέψεων με πολύ κόσμο, έχουμε διάλογο με φορείς, επιμελητήρια κλπ και τις θέσεις τους μεταφέρουμε πολιτικά, και βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Οι εργαζόμενοι είναι απροστάτευτοι μπροστά στις απολύσεις, ο Απρίλιος ήταν ο μήνας με το μεγαλύτερο ποσοστό απολύσεων της τελευταίας δεκαετία». Κλείνοντας, τόνισε ότι αναμένονται εξαγγελίες από τον Πρωθυπουργό για τον Τουρισμό. «Να είναι γενναία τα μέτρα και να στηρίξει στην πράξη τους εργαζόμενους στον Τουρισμό».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: