Άμεση ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας για να ξαναλειτουργήσει

 

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας, στην εκπομπή του Γ. Βαθιώτη «Χωρίς Χρώμα» στην τηλεόραση του High, αναφερόμενη στην έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ αλλά και στην αισθητή ανησυχία των πολιτών, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη τοποθετηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις, μέσω του προγράμματος Μένουμε Όρθιοι, για την αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης των ΜμΕ και μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει καθώς υπάρχει και το μαξιλάρι των 37δις που μέχρι πρότινος η Κυβέρνηση αμφισβητούσε.

Η βουλευτής επέμεινε στην αναγκαιότητα στήριξης των εργαζόμενων, εργαζόμενων σε αναστολή ή που δεν έχουν την δυνατότητα πιστοποίησης της εργασίας τους (μπλοκάκια κλπ.) και φυσικά των ανέργων, όπως συνέβη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίδομα για τους μακροχρόνια ανέργους, ωστόσο αυτό το επίδομα αφορά μόνο τους 150.000 από τους 500.000 εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ μακροχρόνια ανέργους. Αυτά είναι ημίμετρα. Υπάρχει κόσμος που υποφέρει και πρέπει να στηριχθεί. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα πρέπει να στηριχθεί ώστε να ξαναλειτουργήσει. Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στον τουρισμό για παράδειγμα; Στο πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι 3δις μπορούν να δοθούν οριζόντια σε ΜμΕ που δεν έχουν δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού και σε αυτές περιλαμβάνονται και τουριστικές επιχειρήσεις».

Η Χαρά Καφαντάρη, στη συνέχεια, χαρακτήρισε την προκήρυξη εκλογών το φθινόπωρο ανεύθυνη και μικροκομματική εκμετάλλευση της κρίσης που βιώνουμε, ενώ για το σ/ν για το περιβάλλον που ετοιμάζεται να κατατεθεί, υπογράμμισε ότι αυτό ουσιαστικά αναιρεί πολλά πράγματα περιβαλλοντικής προστασίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις και παν/κα τμήματα είμαστε αντίθετοι. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και δεν πρέπει μέσα στην κρίση της επιδημίας να επιχειρήσει να αλλάξει η Κυβέρνηση την περιβαλλοντική νομοθεσία και κάποια θετικά που έχουν γίνει» τόνισε η αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: